ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE
Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013
VIDEO "Η κουζίνα της μαμάς στην πηγή του μελιού" (Αρναία)
Ο Ευτύχης Μπλέτσας με την εκπομπή στην κουζίνα της μαμάς επισκέπτεται την πηγή του μελιού στην Αρναία και τον πρόεδρο του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Γεωργάκα Δημήτρη.
Να γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες τρέμουν το μέλι!
Γιατί όλες οι φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου τρέμουν το μέλι και την κανέλα; Ποια τα θαυματουργά μυστικά που κρύβουν;
Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Τομέλι στη πραγματικότητα θα είναι …για πάντα μέλι.
Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.
"ΑΚΑΡΙΑΙΑ" ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
Τελευταία γίνεται κάποια κουβέντα για την μεταλλουργική μέθοδο της Ακαριαίας Τήξης, που επιλέχθηκε σαν η καταλληλότερη για να παρθεί ο χρυσός από δύο διαφορετικού τύπου μεταλλεύματα (το χαλκούχο των Σκουριών και το μόλυβδο-ψευδαργυρούχο της Ολυμπιάδας), χωρίς την χρήση κυανίου.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, πρωτότυπη και καινοτόμο τεχνολογία που κατορθώνει να πολλαπλασιάσει τον πλούτο της περιοχής, αφού μαζί με τα συμπυκνώματα μολύβδου και ψευδαργύρου, θα παράγονται χαλκός, χρυσός και άργυρος, πέντε δηλαδή συνολικά προϊόντα που διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα της εκμετάλλευσης, την ανταγωνιστικότητα της επένδυσης και την σταθερότητα της απασχόλησης. Και όλα αυτά με χαμηλό τεχνολογικό και παραγωγικό ρίσκο, και ορατή φιλική σχέση με το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)