ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε η πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου στα χρονικά"(video)



Την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής υποστηρίζουν ότι πραγματοποίησαν γιατροί στις ΗΠΑ. 


Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Maryland, όπου ο Ρίτσαρντ Νόρις απέκτησε νέο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων σαγονιού, δοντιών και γλώσσας. 

Ο 37χρονος ήταν έγκλειστος για 15 χρόνια ύστερα από τραυματισμό από όπλο και φορούσε μάσκα κάθε φορά που έβγαινε έξω από το σπίτι του. 

Η χειρουργική επέμβαση χρηματοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το οποίο ελπίζει ότι παρόμοιες τεχνικές θα βοηθήσουν αμερικανούς στρατιώτες που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. 

Οι χειρουργοί που πραγματοποίησαν την 36ωρη επέμβαση είπαν ότι η συγκεκριμένη ήταν μια από τις συνολικά πέντε επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με όργανα δωρητή σε διάρκεια 72 ωρών. 

Ο Ρίτσαρντ Νόρις είχε χάσει τα χείλια και τη μύτη του στο ατύχημα, ενώ είχε περιορισμένη κινητικότητα στο στόμα. «Ο Νόρις θα ανακτήσει τη χαμένη του ζωή» δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της επέμβασης, Εντουάρτνο Ροντρίγκες. Είναι πλέον σε θέση να βουρτσίσει τα δόντια του, να ξυριστεί ενώ έχει αρχίσει να ανακτά και την όσφρησή του. 
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου έγινε στη Γαλλία το 2005, σε μια γυναίκα, της οποίας το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί ύστερα από δάγκωμα του σκύλου της. 


Ρίτσαρντ Νόρις πριν από την επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου του (Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center)

Εκτεταμένες χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου έχει αλλάξει το πρόσωπο και τη ζωή του Richard Norris, ο οποίος έμενε έγκλειστος για 15 χρόνια, αφού έχει χάσει τη μύτη, τα χείλη και τα δόντια του σε ένα ατύχημα με όπλο.

Αξονική τομογραφία πριν από την επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου (Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center)

Η αξονική τομογραφία δείχνει τις περιοχές του προσώπου του κ. Νόρις έχει πληγεί από το ατύχημα. Υπέστη μια σειρά των σωστικών επιχειρήσεων, κατά την οποία διεξάγονται οι χειρουργοί κάποια επανορθωτική χειρουργική, αλλά είχε ακόμα περιορισμένη κίνηση από το στόμα του.

(Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center)

Το πρώτο στάδιο της λειτουργίας μεταμόσχευση προσώπου ήταν να αφαιρέσει τις κατεστραμμένες περιοχές - συμπεριλαμβανομένου του δέρματος πάνω από το μέτωπό του και την ανακατασκευασμένη μύτης και των γνάθων, που είχε γίνει από τον ιστό με άλλα μέρη του σώματος του κ. Νόρις.

(Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center)

Οι χειρουργοί, με τη βοήθεια μοντέλων υπολογιστών, στη συνέχεια εργάστηκε σε μεταμόσχευση προσώπου ιστό, ένα μέρος της γλώσσας, τα δόντια και τα σαγόνια τους από τον δότη. Ελλοχεύοντες μυς και τα νεύρα που επιτρέπουν την έκφραση και την αίσθηση επίσης μεταμοσχευθούν.

Ο Richard Norris ως φοιτητής (αριστερά) και μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου του (Φωτογραφία: Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center)

Ο κ. Νόρις, εικονίζεται στα αριστερά ως φοιτητής πριν από το ατύχημα, θα πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής του να σταματήσει το σώμα του απέρριψε το δώρισε πρόσωπο (δεξιά). Αλλά μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, οι γιατροί λένε ότι έχει ήδη το ξύρισμα και το βούρτσισμα των δοντιών του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου