ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

"Απίστευτα και όμως… ποδοσφαιρικά!"

Απίστευτα και όμως… ποδοσφαιρικά!

Το απίστευτο έχει γίνει πλέον μια υποκειμενική έννοια και το «impossible is nothing» ένα ρεαλιστικό σλόγκαν. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για το ποδόσφαιρο σε έναν κόσμο που ο καλύτερος ράπερ είναι λευκός (Eminem) και ο καλύτερος γκόλφερ μαύρος (Τάιγκερ Γουντς)!
Το ποδόσφαιρο άλλωστε «αθωώνεται» πεισματικά από όλες τις κατηγορίες εναντίον του και παραμένει αν όχι θεός, ο βασιλιάς των αθλημάτων γιατί είναι αυθεντικό με έναν τρόπο που δεν μπορούν να είναι τα καταναλωτικά κατασκευάσματα. Είναι απρόβλεπτο καθώς αληθινοί άνθρωποι υλοποιούν αληθινές πράξεις, προσπαθούν, υποφέρουν, επιτυγχάνουν αληθινές νίκες και υφίστανται πραγματικές ήττες, παραδίδοντας στο κοινό μια ιστορία πολύ ανώτερη, με υλικά που φτιάχτηκαν και οι ίδιοι όπως αυτοθυσία και γενναιότητα, με λίγο από απάτη κλεψιά και ανυποληψία…  
Το blog σας παρουσιάζει μερικές από τις ιστορίες εκείνες που αποδεικνύουν γιατί η στρογγυλή «θεά» μπορεί να μισήθηκε από πολλούς ως ένα «βάρβαρο» άθλημα όπου 11 αμόρφωτοι κλοτσούν ένα πετσί και αποπροσανατολίζουν τις λαϊκές μάζες, λατρεύτηκε ωστόσο από περισσότερους, με πάθος περίσσιο, ικανό  να αναγκάσει θεούς να απαρνηθούν για λίγο την  υπόστασή τους πλημυρισμένοι από τα θνητά συναισθήματα της  ζήλειας και του φθόνου! Ιστορίες, λιγότερες γνωστές στο ευρύ κοινό,  που έλαβαν χώρα μέσα στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου και ενώ νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, σε κάνουν να κουνάς έκπληκτος το κεφάλι σου!
The Sheikh – en referee!
Όχι, η παρακάτω ιστορία δεν διαδραματίστηκε σε μια αλάνα των Λιοσίων (στις καλές εποχές), ούτε σε κάποιο κακόφημο προάστιο του Λονδίνου, αλλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα της Ισπανίας το 1982!
Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου, η Γαλλία του Μισέλ Πλατινί, αντιμετώπιζε το Κουβέιτ στο «Estadio José Zorrilla» του Βαγιαδολίδ, όταν ο Ζιρές, λίγο πριν «μπει» το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης «έγραφε» το 4-1 για τους «πετεινούς», την ίδια ώρα ωστόσο που οι Άραβες έπαιζαν… αγαλματάκια ακούνητα, πεπεισμένοι πως άκουσαν τη σφυρίχτρα του διαιτητή.
Ο «άρχοντας του αγώνα», Μίροσλαβ Στούπαρ, όπως ήταν φυσιολογικό έδειξε σέντρα, κάτι ωστόσο που προκάλεσε την αντίδραση του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας του Κουβέιτ Sheikh Fahid Al-Ahmad Al-Sabah, ο οποίος πήρε την κατάσταση πάνω του!
Ο Αχμάντ Αλ Σαμπάχ κατέβηκε από την εξέδρα των επισήμων, εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο άρχισε να διαμαρτύρεται στον διαιτητή, αλλά τον... ταρακούνησε, απειλώντας τον πως θα πάρει την ομάδα και θα φύγει αν δεν ακυρώσει το γκολ!
Ο Στούπαρ τελικά λύγισε και δεν μέτρησε ποτέ το γκολ, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να καθυστερήσει για μερικά λεπτά το τέταρτο τέρμα της Γαλλίας (89΄ Μποσίς), αλλά και να χάσει το διεθνές σήμα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου