ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"Τα ξυρισμένα κεφάλια και το αξέχαστο Κύπελλο"


Το 1984 ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αρη με 74-70 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, σε ένα αξέχαστο ματς που έμεινε στην ιστορία για την κίνηση των παικτών του "Δικεφάλου" να κόψουν τα μαλλιά τους πριν από την έναρξη του αγώνα (VIDEO) 
 Πριν 28 χρόνια ο "Δικέφαλος" κέρδιζε με 74-70 τον Αρη στο γνωστό ως τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, με τους παίκτες των "ασπρόμαυρων" να εκπλήσσουν τους πάντες κόβοντας τα μαλλιά τους πριν το συγκεκριμένο ματς ως ένδειξη της αποφασιστικότητας που είχαν για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα ήταν 18 Απριλίου του 1984 όταν στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ "γονάτιζε" τους "κίτρινους" "αρπάζοντας" το βαρύτιμο τρόπαιο.
Ο τότε προπονητής της ομάδας, Φαίδων Ματθάιου, μαζί με τους παίκτες του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το συγκεκριμένο μεγάλο ματς παρακολούθησαν την πολεμική ταινία της εποχής "Αποστολή στη Νικαράγουα", με τους τελευταίους να κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη της πίστης που είχαν για την νίκη αλλά και... "για να μην έχουμε πρόσωπο να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον τίτλο", όπως έλεγαν.
Οι "ασπρόμαυροι" μπήκαν ιδιαίτερα αποφασισμένοι στο παιχνίδι και μάλιστα στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 45-29. Έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον νυν τεχνικό διευθυντή του "Δικεφάλου", Νίκο Σταυρόπουλο, που πέτυχε 26 πόντους ο "Δικέφαλος" πήρε τελικά το τρόπαιο και τo olaPAOK.gr σας θυμίζει εκείνη την μεγάλη επιτυχία του "Δικεφάλου" που έμεινε στην ιστορία ως ένα άκρως ιδιαίτερο παιχνίδι.
Οι πόντοι του ΠΑΟΚ:  Πολίτης 8, Μάνθος Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζαχαρίας Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης,  Πολυχρονάκος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου