ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"Πρώτη φορά τελικός Champions League στο... σπίτι της"

Πρώτη φορά τελικός Champions League στο... σπίτι της

Η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα της στο «Αλιάνζα Αρίνα», όπου θα βρει μπροστά της την Τσέλσι η οποία προσπέρασε το... εμπόδιο της Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η πρώτη φορά στο Champions League, όπου ομάδα που διοργανώνει τον τελικό στην έδρα της, μετάσχει και σε αυτόν. Αυτό έχει συμβεί δύο φορές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το blog σας παρουσιάζει…
Έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια ακριβώς από τότε που το Κύπελλο Κυπελλούχων μετονομάστηκε σε Champions League και πήρε νέα μορφή, όπου ομάδα που διοργανώνει τον τελικό στην έδρα της παίρνει μέρος και σε αυτόν. Ο λόγος βέβαια για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο… σπίτι της, στο «Αλιάνσα Αρίνα» στις 19 Μαΐου κόντρα στην Τσέλσι.
Μάλιστα από το 1955, όπου υπάρχει το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μέχρι το 1992 όπου πήρε την νέα μορφή, μόλις δύο φορές ομάδες που διοργάνωναν τον τελικό στην έδρα τους, μετείχαν κιόλας και μάλιστα ήταν και οι δύο ιταλικές. Ο λόγος για τις Ίντερ και Ρόμα, με την πρώτη μάλιστα να το… σηκώνει μέσα στο σπίτι της, ενώ την δεύτερη να γνωρίζει την ήττα από την Λίβερπουλ.
Συγκεκριμένα η Ρόμα στις 30 Μαΐου του 1984, αντιμετώπισε στον τελικό στο Ολιμπίκο την Λίβερπουλ και στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Ο τελικός κατέληξε στα πέναλτι, με τους Άγγλους να επικρατούν τελικά με 5-3.
Αρκετά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1965, η Ίντερ υποδέχτηκε στον τελικό του Σαν Σίρο τηνΜπενφίκα την οποία κέρδισε με 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών μέσα στο σπίτι της.

Έτσι η Μπάγερν γίνεται η πρώτη ομάδα επί Champions League και τρίτη στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση από την ίδρυση της, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στην έδρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου