ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

"Αφιέρωμα :Football League 2, ερχόμαστε!"

Football League 2, ερχόμαστε!

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, με την κατάσταση στην κορυφή των 10 ομίλων να ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά.
Οι κόντρες για τις ομάδες που θα καταφέρουν τελικά να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Football League 2 μαίνονται και τις τελευταίες αγωνιστικές το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί, προκειμένου να αναδειχτούν οι δέκα πρωταθλητές που θα στελεχώσουν τη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου!
1ος όμιλος
Σε ράγιες ανόδου ο Εθνικός Σιδηροκάστρου
Αν και νεοφώτιστος, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα και σύντομα βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή του 1ου ομίλου. Οι αντίπαλοί του σιγά-σιγά έχαναν έδαφος και η ομάδα από τις Σέρρες βρέθηκε σύντομα να προηγείται έως και 13 βαθμούς από τους διώκτες της. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές μετράει μια ήττα και μια ισοπαλία, ωστόσο αν στα εναπομείναντα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Γάδου δείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα, τότε οι «κυανόλευκοι» θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα και θα ανέβουν στη Football League 2, ακολουθώντας τα βήματα του Εθνικού Γαζώρου που έκανε ακριβώς το ίδιο την περασμένη σεζόν.
2ος όμιλος
Το απωθημένο του Οδυσσέα Κορδελιού και ο πεισματάρης Διγενής
Την περασμένη σεζόν, ο Οδυσσέα Κορδελιού έχασε τον τίτλο και την άνοδο από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ωστόσο φέτος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να του στερήσει το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο. Και αντίπαλός του σε αυτή τη μάχη φαίνεται πως είναι ο νεοφώτιστος   Διγενής , ο οποίος δείχνει πολύ σκληρός για να μην τον υπολογίζει. Το απέδειξε, εξάλλου, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, όπου η ομάδα της Χαλκιδικής νίκησε μέσα στο Κορδελιό και μείωσε στους πέντε βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Αν μη τι άλλο, οι τελευταίες αγωνιστικές αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον…
3ος όμιλος
Η επίμονη Νάουσα και η παράδοση της Πιερίας
Εδώ και τρία χρόνια η Νάουσα  προσπαθεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο και να επιστρέψει στα επαγγελματικά σαλόνια, ωστόσο χάνει τον τίτλο στο τέλος. Φέτος, με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους, οι «γαλάζιοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ως αντίπαλό τους, πάλι, μια ομάδα από την Πιερία, την  Ακαδημία Πλαταμώνα. Αν και νεοφώτιστη η Ακαδημία έχει θέσει υψηλά τον πήχη και διεκδικεί την άνοδο, όντας στο -2 από την κορυφή. Και η παράδοση τα τελευταία χρόνια θέλει ομάδα από την Πιερία να κατακτά το πρωτάθλημα, όπως έκαναν Βατανιακός και ΑΕ Ποντίων Κατερίνης.
4ος όμιλος
Η Ελασσόνα χαρίζει… τον τίτλο
Ο 4ος όμιλος ολοκληρώνεται σε δύο αγωνιστικές, όμως η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει. Και αυτό οφείλεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελασσόνα , όπου αποχώρησαν διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Αυτό σημαίνει πως αν και βρίσκεται στην πρώτη θέση, δύσκολα θα πάρει τις δύο νίκες που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολο το μέλλον του ΠΟΕ. Η Αναγέννηση Καρδίτσας εποφθαλμιά την κορυφή, καθώς την προτελευταία αγωνιστική παίζει με την Ελασσόνα, όντας τώρα έναν βαθμό πίσω της. Στο κόλπο παραμένει και ο Αμπελωνιακός, που βρίσκεται στο -2, με την αγωνία καλά να κρατεί…
5ος όμιλος
Το όνειρο της Κασσιώπης, η αντεπίθεση των Τρικάλων
Στον 5ο όμιλο, αρκετές ομάδες έχουν κατά καιρούς βρεθεί στην πρώτη θέση, αλλά δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η  Κασσιώπη  είναι αυτή που κρατά τα σκήπτρα, αλλά και την τύχη στα χέρια της. Τα Τρίκαλα ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής και το μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή (22/04) στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κορυφή. Αν τα Τρίκαλα καταφέρουν τελικά να κατακτήσουν τον τίτλο, θα είναι από τις ελάχιστες ομάδες, από αυτές που υποβιβάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Δ’ Εθνική, επειδή δεν πήραν άδεια από την ΕΕΑ, που θα επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες!
6ος όμιλος
Χωρίς αντίπαλο ο Παναιγιάλειος
Από την πρώτη αγωνιστική ο Παναιγιάλειος βρέθηκε σε θέση οδηγού στον 6ο όμιλο και δεν έπεσε ποτέ από την κορυφή. Ο νεοφώτιστος ΠΦΟ Πανόπουλου τον κόντραρε, αλλά μετά από κάποιο σημείο απλά δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Οι «μελανόλευκοι» μόνο αν δεν… κατέβουν στα επόμενα παιχνίδια θα καταφέρουν να χάσουν τον τίτλο και την επάνοδό τους στην Football League 2, ενώ η διοίκηση έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα της για τη νέα χρονιά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική και βιώσιμη ομάδα.
7ος όμιλος
Κόρινθος από τα παλιά
Σχέδια για τη Γ’ Εθνική καταστρώνει η Κόρινθος, που βρίσκεται στο +12 στον 7ο όμιλο, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Η «Μπάρτσα», με νέα διοίκηση και πολλές δυνατότητες και φιλοδοξίες, έκανε μια νέα εκκίνηση από τη Δ’ Εθνική, έχοντας ωστόσο να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες για να μείνει. Ο Μανδραϊκός και η Χαλκίδα ήταν οι κύριοι συνδιεκδικητές του τίτλου, ωστόσο δεν κατάφεραν να την ακολουθήσουν ως το τέλος, και η Κόρινθος βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
8ος όμιλος
Μονομαχία Φωστήρα, Ελπιδοφόρου
Παραδοσιακά, η μάχη για τον τίτλο στον 8ο όμιλο μαίνεται ως το τέλος και τη φετινή χρονιά,Φωστήρας και Ελπιδοφόρος επιδίδονται σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Αυτές οι δύο ομάδες εναλλάσσονται στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον «Φονέα» να βρίσκεται οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος στο +4. Η κόντρα όλη τη χρονιά ήταν μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν θέσει εξ αρχής υψηλούς στόχους, ενώ ο Άγιαξ Ταύρου δεν άντεξε την πίεση αν και είχε μπει σφήνα για την διεκδίκηση του τίτλου. Στις επτά αγωνιστικές που απομένουν, όλα είναι πιθανά να συμβούν…
9ος όμιλος
Αχαρναϊκός, Κερατσίνι και Αιολικός για μια θέση
Ο 9ος όμιλος είναι πάντοτε δύσκολος και απαιτητικός, με την ομάδα που θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα να αναδεικνύεται στο τέλος. Το… θρίλερ συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν, όπου τρεις ομάδες ελπίζουν στην επιστροφή τους στη Football League. Αυτή τη στιγμή πρώτος είναι ο Αχαρναϊκός, με διαφορά ενός βαθμού από το Κερατσίνι, ενώ ο Αιολικός βρίσκεται στο -3 από την κορυφή. Η κατάσταση είναι ρευστή, με τον σύλλογο του Μενιδίου να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, καθώς έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο από τους συνδιεκδικητές του και την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά του από αυτούς.
10ος όμιλος
Η φιλόδοξη Επισκοπή και ο έμπειρος Ατσαλένιος
Την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Football League 2 θέλει να… αρπάξει η Επισκοπή, η οποία αν και δεν ξεκίνησε ιδανικά τη χρονιά, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας τις τελευταίες αγωνιστικές. Σιγά-σιγά μειώνεται ο… ανταγωνισμός, καθώς ομάδες όπως ο Γιούχτας και ο Ηρόδοτος έχασαν έδαφος στην πορεία, ενώ ο Ατσαλένιος είναι αυτός που επιμένει να την πιέζει. Εξάλλου, ο ΠΟΑ έχει εμπειρίες από τα επαγγελματικά σαλόνια και θα ήθελε να επιστρέψει. Η διαφορά των δύο ομάδων βρίσκεται στον έναν βαθμό και οι τελευταίες έξι αγωνιστικές αναμένονται με μεγάλη αγωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου