ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"ΠΑΕ Άρης: «Έφυγε» ένας μεγάλος Αρειανός"

ΠΑΕ Άρης: «Έφυγε» ένας μεγάλος Αρειανός

Στη θλίψη βύθισε την «οικογένεια» του Άρη η είδηση του θανάτου του Αλκέτα Παναγούλια.
Ο εκλιπών «υπηρέτησε» το σύλλογο της Θεσσαλονίκης από κάθε πιθανό πόστο (ποδοσφαιριστής, προπονητής, διοικητικός παράγοντας, αλλά και πρόεδρος) και η ΠΑΕ τον αποχαιρέτησε με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας κορυφαίος προπονητής, αλλά και μεγάλος Αρειανός δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Ο Αλκέτας Παναγούλιας «έφυγε» από την ζωή τα ξημερώματα στην Ουάσινγκτον. Είχε γεννηθεί στις 20 Μαΐου 1934 στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 15 ετών φόρεσε την φανέλα του Θεού του Πολέμου. Το 1951 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Κατέκτησε ωε παίκτης δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με την φανέλα του Άρη, το 1953 και το 1959, ενώ πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.
Ως προπονητής ανέλαβε τον Άρη το 1975, παράλληλα με την Εθνική Ελλάδος. Στον Άρη διετέλεσε προπονητής και από το 1988 ως το 1990, αλλά και στο τέλος του 1999, όταν και ανέλαβε στο τέλος της περιόδου (τελευταίες 6 αγωνιστικές) και πέτυχε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Αναδείχθηκε από την ΟΥΕΦΑ κορυφαίος Έλληνας προπονητής για τον εικοστό αιώνα. Οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο Κύπελλο Εθνών το 1980 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994. Ήταν καθηγητής FIFA από το 2001.
Το 2002 διετέλεσε και πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης σε μία προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου.
Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του. Αλκέτα ζωντανός για πάντα Αρειανός!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου