ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Στον αέρα η πρεμιέρα του Euro 2012!"


Ημέρες… Νότιας Αφρικής ενδέχεται να αναβιώσουν στην Πολωνία και μάλιστα στην πρεμιέρα του Euro 2012, που θα φέρει αντιμέτωπες τη διοργανώτρια χώρα και την ελληνική εθνική ομάδα.

Οι εργαζόμενοι στο «Narodowy Stadion», που θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια αναμέτρηση, απειλούν με απεργία στις 8 Ιουνίου εξαιτίας της ασυνέπειας των πολωνικών αρχών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.
Μάλιστα, για να δώσουν έμφαση και προβολή στη διεκδίκησή τους σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Οι εργαζόμενοι ζητούν εγγυήσεις ότι το θέμα τους θα τακτοποιηθεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να «σκληρύνουν» τη στάση τους. Από την πλευρά της, πάντως, η οργανωτική επιτροπή εμφανίζεται σίγουρη ότι δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα.
Πριν από δύο χρόνια, στη Νότια Αφρική που φιλοξένησε το Μουντιάλ 2010, είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις στο Ντέρμπανμεταξύ της αστυνομίας και των εργαζομένων, μετά τον αγώνα Γερμανία-Αυστραλία (4-0).
Οι διαδηλωτές διεκδικούσαν την ολοσχερή εξόφλησή τους, οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφυγαν στη βία για να αντιμετωπίσουν το εξαγριωμένο πλήθος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τοθανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας, από πλαστική σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου