ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Συζήτηση για Σαββίδη-ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ"


Η εξέταση του φακέλου επένδυσης της πλευράς Σαββίδη στον "Δικέφαλο" άνοιξε σήμερα μετά από δικό της αίτημα. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία


Στο τελικό στάδιο της βρίσκεται η συμπλήρωση του φακέλου της πλευράς Σαββίδη στην Επιτρππή Επαγγελματικού Αθλήτισμού. Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΕΕΑ, συζητήθηκε για πρώτη φορά η προοπτική επένδυσης της πλευράς Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρουσία του Γιώργου Γκουρουβανίδη, νομικού εκπροσώπου του Σαββίδη και του Αχιλλέα Μαυρομάτη, νομικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η πλευρά Σαββίδη γνώριζε ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα έγγραφα που λείπουν από το φάκελο, αιτήθηκε, όμως, να αρχίσει να ελέγχεται από σήμερα ο φάκελός της προκειμένου να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις απαιτήσεις της Επιτροπής και να πρετοιμαστεί κατάλληλα. Τα δύο βασικά θέματα στα οποία καλείται να απαντήσει μέσω εγγράφων στην επόμενη (27/7) ή ακόμη και τη μεθεπόμενη (2/8) συνεδρίαση της ΕΕΑ αν χρειαστεί, η πλευρά Σαββίδη είναι τα εξής:
-Να καταθέσει επιχειρηματικό πλάνο τριετίας για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μαζί μ' αυτό να υπάρχει και ο τελευταίος ισολογισμός της ΠΑΕ. Αυτό που θα ελέγξουν τα μέλη της Επιτρππής είναι κατά πόσο θα είναι ρεαλιστικό το business plan (θα ανταποκρίνεται δηλαδή στα δεδομένα που υπάρχουν στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ).

-Να πιστοποθηθεί ότι τα χρήματα που θα μπουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέρχονται μέσα από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και άρα έχει ελεγχθεί το νόμιμο της προέλευσής τους. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί το εξής: Βάσει του φακέλου που έχει κατατεθεί, η κυπριακή εταιρία ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ θα εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω δανείου (βάσει όλων όσων έχουν υποστηριχθεί κατά καιρούς από την πλευρά Σαββίδη περίπου στα 10 εκ. ευρώ), που θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί σε βάθος τριετίας και το οποίο θα εξασφαλίσει από την ρωσική εταιρία, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, Donskoy Tabak. Θα πρέπει, λοιπόν, αυτά τα χρηματα να περνούν μέσα από το ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα και να μην έρχονται κατευθείαν από τη Ρωσία. 

Από και και πέρα, υπάρχουν και κάποια άλλα, τυπικού χαρακτήρα, έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν για να συμπληρωθεί ο φάκελος. Για παράδειγμα, πιστοποιητικό από την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας για τους δύο γιους του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργο και Νίκο, κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις για θέματα φορολογικού χαρακτήρα κ.α.

Αυτό το οπόίο σημειώνεται τόσο από την πλευρά Σαββίδη, όσο και από την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι ότι η διαδικασία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ότι μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις ο φάκελος θα είναι πληρης καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις της Επιτροπής.    
Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΕΑ αναφέρονται τα εξής: "Η ΕΕΑ ανέβαλε για τις 27/7/2012 τη συζήτηση της αίτησης της ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ (υιοί Σαββίδη) για απόκτηση άνω του 30% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου