ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

"Νέο SKODA Citigo: We like it!"

Νέο SKODA Citigo: We like it!

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση λανσαρίσματος του νέου SKODA Citigo στους εκπροσώπους του ελληνικού ειδικού Τύπου, στις 10 Ιουλίου 2012.
Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στον πολυχώρο «5 Elements» στην Βαρυμπόμπη, περιελάμβανε παρουσίαση των τεχνικών και εμπορικών χαρακτηριστικών του νέου SKODA Citigo από τον Εμπορικό Διευθυντή της Βιαμάρ Α.Ε. κο. Ανδρέα Χριστοφορίδη, καθώς και δυνατότητα οδήγησης του αυτοκινήτου σε επιλεγμένες διαδρομές με στοιχεία πόλης ή σε επαρχιακό δρόμο.
Το νέο SKODA Citigo ήρθε για να κάνει όλες τις διαδρομές ακόμα πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες. Είτε με 3 είτε με 5 πόρτες θα μεταφέρει τους επιβάτες του άνετα και με ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Με όπλο του τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και το μεγάλο, ευρύχωρο εσωτερικό του, οποιαδήποτε διαδρομή, αποκτά «διαδραστικά» διασκεδαστικό χαρακτήρα.
Πρόκειται για το πρώτο 3-πορτο αυτοκίνητο στην ιστορία της SKODA, ένα μοντέλο που ρίχνεται στη μάχη της κατηγορίας των μικρών αυτοκίνητων πόλης με πολύ δυνατά όπλα στη φαρέτρα του: Οι μικρές του διαστάσεις (μόλις 3,56 μέτρα μήκος), ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 1.0 λίτρου (999κ.εκ.) σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης και ροπής (60 και 75 ίππων με ροπή 95Nm διαθέσιμη από τις 3.000 σ.α.λ.), η εξαιρετικά χαμηλή του κατανάλωση, με μόλις 4,5 lt/100χλμ και 4,7 lt/100χλμ σε μεικτό κύκλο για τις εκδόσεις των 60 και των 75 ίππων αντίστοιχα, καθώς και εκπομπές ρύπων 105 και 108gr/km που μειώνονται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του πακέτου GreenTec, και φυσικά την 4-ετή εργοστασιακή εγγύηση.
Με την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές αυτοκίνητο για τον οδηγό και τους επιβάτες. Άλλωστε είναι το μοναδικό αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία με την ανώτατη διάκριση 5*. Από τη βασική κιόλας έκδοση εξοπλίζεται με αερόσακους οδηγού/συνοδηγού και τους νέους πλευρικούς αερόσακους κεφαλής/θώρακα (head/thorax), οι οποίοι αποτελούν ένα νέο σύστημα παθητικής ασφάλειας συνδυάζοντας δύο είδη αερόσακων.
Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Easy, περιλαμβάνονται επίσης και οι βάσεις στήριξης παιδικού καθίσματος ISOFIX. Η ασφάλεια δε σταματά όμως εκεί καθώς το νέο Citigo εξοπλίζεται από τη βασική κιόλας έκδοση και με ABS/MRS/ASR, ενώ στις εκδόσεις Urban και Lounge διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό τα συστήματα EDS και ESP. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρείτε για πρώτη φορά σε μικρό αυτοκίνητο πόλης το νέο Σύστημα Πρόληψης Πρόσκρουσης (City Safe Drive). Το σύστημα City Safe Drive με λειτουργία φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ασφαλή οδήγηση στην πόλη.
Το νέο εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και Multimedia Move&Fun της Skoda προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού οδηγού.
Η φορητή συσκευή τοποθετείται στο κέντρο του πάνω τμήματος του ταμπλό ώστε να είναι προσβάσιμη και μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού και συνδέεται αυτόματα τόσο με το ηχοσύστημα όσο και με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου (CANBus). Περιλαμβάνει οθόνη αφής 5’’ με λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου, φωνητικών εντολών, αναπαραγωγής μουσικής και φωτογραφιών αλλά και ενδείξεις λειτουργιών του υπολογιστή ταξιδίου (στιγμιαία / μέση κατανάλωση, αυτονομία, κλπ) αλλά και γενικότερα του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα στροφόμετρο, θερμοκρασία λαδιού, ειδοποίηση για ανοιχτές πόρτες, κλπ. Τέλος, το σύστημα προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του στη διαδικασία του παρκαρίσματος σε συνδυασμό με τους αισθητήρες πίσω, οπτικοποιώντας την διαθέσιμη απόσταση. Το νέο SKODA Citigo θα κάνει τις διαδρομές ακόμα πιο «διαδραστικές».
Οι διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις: Easy, Urban και Lounge. Από την βασική (Easy) περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας όπως ABS, αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι κεφαλής/θώρακα, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, κλιματισμός,  ηλεκτρομηχανικό υποβοηθούμενο τιμόνι, ηχοσύστημα MP³ player και Aux-in καθώς και έντονα φιμέ πίσω κρύσταλλα (Sunset).
Η Urban εξοπλίζεται επιπλέον της Easy με ESP, σύστημα multimedia  και πλοήγησης Move&Fun, πίσω διαιρούμενο κάθισμα, στροφόμετρο στον πίνακα οργάνων, υπολογιστή ταξιδίου, κλιπ φωτογραφίας, άγκιστρο τσάντας στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, θήκες στις εσωτερικές πλευρές των μπροστινών καθισμάτων.
Τέλος η Lounge παρέχει επιπλέον της Urban, ζάντες αλουμινίου 15”, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες και εκτεταμένη χρήση χρωμίου στο ταμπλό και τις πόρτες.
Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό μπορούν να προστεθούν η ηλεκτρική  πανοραμική ηλιοροφή, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το cruise control, οι πίσω αισθητήρες στάθμευσης καθώς και το Σύστημα Πρόληψης Πρόσκρουσης City Safe Drive.
Το νέο SKODA Citigo ήρθε για να «μεγαλώσει τον χώρο» στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης και να αποτελέσει ένα νέο, πολύτιμο μέσο μεταφοράς αλλά και εργαλείο επικοινωνίας με τους φίλους μας στην καθημερινή μας ζωή.
Τιμή έκδοσης Easy 8.387€ με απόσυρση και με 4–ετή εργοστασιακή εγγύηση.
  • JW_SIGP_LABELS_08 CITIGO PRESS PRESENTATION ANDREAS CHRISTOFORIDES COMMERCIAL DIRECTOR VIAMAR SA.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 CITIGO PRESS PRESENTATION CAR FLEET.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 CITIGO PRESS PRESENTATION.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 Citigo Press Presentation girls.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 citigo Press Presentation stage 2.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 citigo Press presentation stage.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου