ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..." (2ο Μέρος)"

Οι προπαγανδιστικές πτήσεις εθισμού του "παρατηρητηρίου...",
στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου...

Το «παρατηρητήριο...» μετά από μια εβδομάδα περισυλλογής και διαλογισμού... «έσπασε» τη σιωπή του! 

Παρ’ όλα αυτά, η «εμπλουτισμένη»επανάληψη της ανάρτησης, που έκανε την περασμένη Δευτέρα, την οποία κατέβασε για να μας την ξανανεβάσει χθες, σου δίνει την αίσθηση, πως δεν έλειψε ούτε μια μέρα από κοντά μας...

Είναι φυσιολογικό, πως να αρκέσει μια μόλις εβδομάδα για να αποτοξινωθείς από τον εθισμό του ιδρυτή  και του περιβάλλοντος του, στο ψέμα, την προπαγανδιστική διαστρέβλωση και τη μιζέρια, που τους διακρίνει, σχεδόν 15 χρόνια τώρα.


Νιώθουμε οίκτο στην κυριολεξία για το κατάντημα του «παρατηρητηρίου...». Οι χιλιοπαιγμένες ψευτιές του δείχνουν την πνευματική και τη ψυχολογική  χρεοκοπία στην οποία έχει περιέλθει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τον ιδρυτή του, τον έχει καταλάβει ένας απίστευτος πανικός, μετά και την απόφαση του ΣτΕ και προσπαθεί με τα γνωστά του επικοινωνιακά τερτίπια, να ανατρέψει την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας, μέσα από την πόλωση και το διχασμό της κοινωνίας.

Το μεγαλύτερο όμως δυστύχημα γι’ αυτόν είναι, ότι η ζωή, οι επικρατούσες συνθήκες και οι ανάγκες της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής τον έχουν ξεπεράσει προ πολλού.

Αυτός όμως σαν κακομαθημένο παιδί... επιμένει, θυμώνει, τσατίζεται και προσπαθεί να  αναστατώσει τον κόσμο για να κάνει το κέφι του... Στο τέλος ρωτάει και από πάνω: «πετάει ο γάιδαρος;», έχοντας την απαίτηση, η κοινωνία που τον προσκυνούσε από άγνοια κάποτε, να του πει με περισσή «βεβαιότητα»: «Και βέβαια πετάει...»

Όχι, «δεν πετάει πια ο γαίδαρος». Για την ακρίβεια δεν πετούσε ποτέ.Το μόνο που «πετούσε»  και συνεχίζει να «πετάει» είναι εκείνος και τα λόγια του, που από κεκτημένη συνήθεια «πετάει» στον αέρα, ή τη λάσπη του στον ανεμιστήρα... Μάταιος ο κόπος του. Αν κάποια στιγμή προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα, που ζούμε όλοι, εκτός βέβαια απ’ εκείνον, τον καλούμε να κάνει δύο απλά πράγματα για να δικαιολογήσει και τον «τίτλο» του, χωρίς να μπαίνει σε έξοδα για εκπαιδευτικές «πτήσεις εθισμού»...

Να έρθει μια βόλτα από το Στρατώνι  και να κάνει μια επιτόπια αυτοψία,  για να διαπιστώσει τόσο ο ίδιος, όσο και εμείς, τι κρύβεται κάτω από τη θάλασσα του Στρατωνίου, αφού «δεν έχει άμμο», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται...

Τι έχει λοιπόν; Τέλματα, κυάνιο, χαλίκι, μπετόν, άσφαλτο, κροκάλες, ηφαιστειακές αποθέσεις; Αν βρει τέτοιας φύσεως οικοδομικά υλικά, χάρισμα του, ξέρουμε ότι τα έχει ανάγκη..., ενώ θα ακολουθήσει και τσίπουροκατάνυξη, αν το επιθυμεί και δεν έχει «όξινες» αμφιβολίες για τα ρακοκάζανα της περιοχής. (Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον  τσουνάμιο...συντάκτη της ανάρτησης, πως όταν έχει κύμα στο Στρατώνι η θάλασσα στην Ιερισσό είναι λάδι και το αντίθετο. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα δύο χωριά βρίσκονται απέναντι και κοντά στα δύο άκρα του κόλπου της Ιερισσού)

Έως ότου αλλάξει κάτι, να γνωρίζει πως στο Στρατώνι, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής τον ευγνωμονούν για τη διαφήμιση που τους κάνει, καθώς πάρα πολλοί επισκέπτες κάνουν τις διακοπές τους εκεί από περιέργεια... Είναι τέτοια η αναξιοπιστία, που έχει καταφέρει να προσδώσει στο blog του, που έχει γίνει ο καλύτερος τουριστικός οδηγός της Χαλκιδικής... από την ανάποδη!!! (Ότι είναι «σκάρτο» για το «παρατηρητήριο...», η πραγματικότητα είναι σίγουρα διαφορετική...)

Επίσης θα τον παρακαλούσαμε να ασχοληθεί, πέρα από το Στρατώνι, λίγο παραπάνω με την Ιερισσό και τα άλλα χωριά του δήμου και τις αυτοσχέδιες χωματερές, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δεξιά και αριστερά. Οι εικόνες που όλοι είδαμε και ξέρουμε πως το πείραξαν αρκετά, δε συμβαδίζουν με το προφίλ του «αρχιοικολόγου», που έχει περάσει στην τοπική κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο.

Κατανοούμε πως η Ιερισσός είναι «πολύ μικρή» για τις βλέψεις του, όχι όμως να την εκδικείται μ’ αυτόν τον τρόπο, αφήνοντας την να την πνίγουν τα σκουπίδια... Γι αυτόν και τις επιχειρησιακές του ικανότητες... δεν είναι τίποτα να καθαρίσει τις εστίες σκουπιδιών. Το μόνο που έχει να κάνει, είναι το ανθρώπινο δυναμικό που κινητοποιεί για να σηκώνει πανό και μαύρες σημαίες κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, να τους βάλει να μαζέψουν τα σκουπίδια. 

Επίσης θα μπορούσαν από κοινού τα πανό που υπάρχουν στην Ιερισσό, να τα αλλάξουν προσωρινά (μέχρι τη λήξη της τουριστικής σεζόν) με άλλα πανό των οποίων το περιεχόμενο, θα αφορά την καταπολέμηση της αυθαίρετης εναπόθεσης απορριμάτων στο περιβάλλον της περιοχής, μήπως και ευαισθητοποιηθούν, όσοι παίζουν «ολυμπιακά αθλήματα» με τα σκουπίδια . 

Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να τον «απογειώσουν» επικοινωνιακά στην κυριολεξία και να αποκαταστήσουν, εν μέρει, τη θρυμματισμένη εικόνα του, από τις ακατάσχετες αερολογίες και τις ασυνείδητες πράξεις του. 

Μετά από το σπάσιμο της εβδομαδιαίας σιωπής του, του ευχόμαστε να σπάσει ένα ακόμη ταμπού... Το υποκριτικό του ενδιαφέρον για το περιβάλλον...

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη
Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου