ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Θρίαμβος Πανθρακικού και Παπαδόπουλου, 1-0 τον Παναθηναϊκό (photos)"


Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, περίμενε τα πάντα από τις προσωπικές ενέργειες των Κουίνσι και Σισοκό και τελικά όχι μόνο δεν νίκησε τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αλλά ηττήθηκε 1-0 έπειτα από γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 82'.
Αναγκασμένος να κυνηγά από το ξεκίνημα της σεζόν τον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός και με τέτοια εικόνα, δεν έχει ελπίδες να φτάσει στον τίτλο. Δεν είναι ότι οι «πράσινοι» δεν είχαν διάθεση στον αγώνα της Κομοτηνής. Η πικρή αλήθεια, όμως, είναι ότι η δυναμική τους έχει εξασθενήσει και αν δεν μπορούν να παίρνουν τα ματς λόγω φανέλας, είτε θα παραχωρούν ισοπαλίες, είτε θα χάνουν, όπως συνέβη σήμερα.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με πολλή διάθεση και άκρως επιθετικές τάσεις. Η ταυτόχρονη παρουσία των Κουίνσι και Σισοκό στην ενδεκάδα του πρόσφερε ταχύτητα, ενώ με τα συνεχή ανεβάσματα των μπακ (Σειταρίδης και Σπυρόπουλος), έκανε επιθέσεις με έξι παίκτες. Στο διάστημα, λοιπόν, που οι «πράσινοι» πίεζαν, ο Πανθρακικός αμύνθηκε πολύ ψύχραιμα και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν φάσεις στα καρά του Κουτσόπουλου. Και σιγά σιγά, άρχισε κι αυτός να βγαίνει δειλά δειλά στην επίθεση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχασε και δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 13' η μπάλα μετά από κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπαϊκαρά δεν μπόρεσε να βρει στόχο αν και βρέθηκε αφύλαχτος φάτσα με τον Καρνέζη.
Για περίπου είκοσι λεπτά, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε μάχες στη μεσαία γραμμή και οι γκολκίπερ αρκέστηκαν στο να χαζεύουν απλώς τις προσπάθειες των συμπαικτών τους, μην συμμετέχοντας καθόλου στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 33', όταν ο Φορναρόλι με πανέξυπνη κάθετη έβγαλε μόνο με τον Κουτσόπουλο τον Κουίνσι, το πλασέ του Γκανέζου όμως απομακρύνθηκε με τα πόδια από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος νίκησε και τον Φορναρόλι στην εξέλιξη της ίδιας φάσης. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, οι παίκτες του Φερέιρα είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές. Στο 41' ο Σεϊταρίδης έπιασε ένα μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Κουτσόπουλο σε εξαιρετική επέμβαση, ενώ στο 44', ο Σισοκό έκανε την κούρσα από αριστερά, πέρασε και τον Σαρακατσάνο σαν σταματημένο, το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε όμως δεν βρήκε στόχο. Το 0-0 με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, άγχωνε σίγουρα τον Παναθηναϊκό, καθώς για το συγκρότημα από την Κομοτηνή και ο βαθμός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κέρδος θα αποτελούσε.
Εγκλωβισμένος...
Αν και είχε τεράστια ανάγκη για την κατάκτηση των βαθμών, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μουδιασμένος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Κι όσο περνούσε ο χρόνος και δεν μπορούσε να απειλήσει, τόσο περισσότερο θάρρος έπαιρναν οι γηπεδούχοι. Το «τριφύλλι» είχε όλες κι όλες δύο καλές στιγμές στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, μία με ένα άστοχο πλασέ του Κουίνσι στο 61' και μία δεύτερη με κοντινή κεφαλιά του Τοτσέ που έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κουτσόπουλου. Πάνω δε που οι παίκτες του Φερέιρα άρχισαν να ανεβαίνουν ψηλά και να ρισκάρουν για να βρουν το νικητήριο γκολ, υπέστησαν το σοκ από έναν πρώην «πράσινο».
Στο 82', λοιπόν, ο Μουνάφο πάσαρε στον Παπαδόπουλο, αυτός έκανε ψύχραιμα το κοντρόλ και πλάσαρε σωστά τον Καρνέζη σκοτώνοντας την ομάδα που υπηρέτησε και με την οποία κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2003-04. Ο «Παπ», μάλιστα, πανηγύρισε έξαλλα το γκολ με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η ουσία, βέβαια, είναι ότι οι νεοφώτιστοι πήραν ένα σημαντικό και πολύτιμο για την ψυχολογία τους τρίποντο, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκινά πολύ άσχημα τη φετινή σεζόν και έχει ήδη μεγάλο ντεσαβαντάζ συγκριτικά με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου.
«Δεν έχει σημασία η παράδοση, σημασία έχει σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι παίκτες μου», είχε πει ο Φερέιρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, αλλά κι ο ίδιος δεν διανύει και την καλύτερή του περίοδο... Δύο γκολ σε τρία ματς έχει σημειώσει η ομάδα του και αυτά έχουν προέλθει από κεντρικό αμυντικό και από δεξιό μπακ...



  • JW_SIGP_LABELS_08 1.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 2.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 3.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 4.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 5.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 6.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 7.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 8.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου