ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Στόχος του Σαββίδη θα είναι να τον φθάσει στην κορυφή και πιθανώς να τον καθιερώσει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης."


Ο Έλληνας γυμναστής, Στέργιος Φωτόπουλος, με εμπειρία στο Ροστόφ μίλησε για το νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Στέργιος Φωτόπουλος (στη φωτογραφία με τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς), Έλληνας γυμναστής που εργάζεται στη Ντιναμό Μόσχας και έχει περάσει και από την μεγάλη ομάδα του Ροστόφ. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο "Metrosport" αναφέρει:
Για τη θέση του Σαββίδη στην κοινωνία του Ροστόφ: "Πρέπει να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν τον γνώρισα τον άνθρωπο από κοντά, όμως είναι γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες που μένουν στην Ρωσία γνωρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη. Όπως βέβαια και πολλοί Ρώσοι. Απ' όσο ήξερα, στόχος του κ. Σαββίδη ήταν να αναλάβει την Ροστόφ, που βρισκόταν στην μεγάλη κατηγορία φυσικά. Δεν τα κατάφερε για λόγους που δεν ξέρω, αν και είχε φθάσει κοντά. Είχε μία άλλη ομάδα του Ροστόφ που την είχε φθάσει μέχρι την δεύτερη κατηγορία αν δεν κάνω λάθος, ενώ πιθανώς να είχε και μετοχές στην δική μας ομάδα. Αυτό που ξέρω σίγουρα, εκτός από τις επενδύσεις που έκανε στην πόλη, είναι ότι όλοι στο Ροστόφ τον σεβόταν και οι Έλληνες της Ρωσία δείχνουν να τον αγαπούν πάρα πολύ. Μάλλον όλοι θα γίνουν ΠΑΟΚ τώρα (γέλια). Κι αυτός γνωρίζω πάντως ότι αγαπάει πολύ την Ελλάδα και ήθελε να υπάρχει μία μεγαλύτερη συνεργασία της Ρωσίας με την Ελλάδα. Έκανε γενικά πολλά για τους Έλληνες και τους Πόντιους".
Για το αν περίμενε ότι θα μπει στον ΠΑΟΚ: "Ομολογώ ότι δεν περίμενα μπει στον ΠΑΟΚ γιατί από την άποψη που έχω για ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα, δεν είμαι σίγουρος αν τέτοιου είδους επενδυτές θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν. Είναι όμως πολύ σημαντικό γεγονός. Το μόνο που έχω να πω πω βάσει των όσων γνωρίζω, είναι ότι ο ΠΑΟΚ πλέον δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ίσως στην Ελλάδα να μην μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος του ανθρώπου που επένδυσε στον ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά δεν μπορώ να ξέρω που μπορεί να φθάσει, όμως ο Ιβάν Σαββίδης πάντοτε βλέπει μόνο την κορυφή. Είμαι βέβαιος πως δεν μπήκε για να χάσει χρήματα και κυρίως δεν μπήκε στον ΠΑΟΚ για να τον βλέπει να είναι τρίτο-τέταρτος. Στόχος του θα είναι να τον φθάσει στην κορυφή και πιθανώς να τον καθιερώσει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Αυτό τουλάχιστον εκτιμώ".
Για τη γνώμη της ρωσικής κοινωνίας για τον Σαββίδη: "Όπως σας είπα, είναι άνθρωπος που σέβονται όλοι. Όλοι μιλούν για έναν πολύ έξυπνο επιχειρηματία, αλλά και για έναν σκληρό άνθρωπο, που όταν θέλει να πετύχει κάτι θα το πετύχει. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάρει σκληρές αποφάσεις για την ομάδα. Θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για να κερδίσει το καλύτερο δυνατό και για μένα αυτό είναι σημαντικό".
Ο Στέργιος Φωτόπουλος μίλησε και για τον Αβίς Μπουσαϊντί με τον οποίο συνεργάστηκε πέρσι στο Ροστόφ. "Ο Ανίς είναι πολύ καλό παιδί και ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Είχαμε εξαιρετική σχέση, καθώς ερχόμενος και αυτός από το ελληνικό πρωτάθλημα είχαμε αρκετά πράγματα να συζητήσουμε. Παρότι δεν είχε παίξει πολύ στον ΠΑΟΚ, είχε "κολλήσει" με την Τούμπα και με την ομάδα. Δε νομίζω ότι ήθελε να φύγει, όμως τότε υπήρχαν αρκετά οικονομικά προβλήματα.  Ερχόταν συχνά στην προπόνηση και τραγουδούσε συνθήματα του ΠΑΟΚ. Έδειχνε στους συμπαίκτες του στιγμιότυπα από την κερκίδα της Τούμπας και το χαιρόταν πολύ. Εύχομαι να είναι πάντα καλά. Απ' όσο ξέρω τώρα αγωνίζεται στην Ουκρανία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου