ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

"Η γκολάρα του Κλάους ήταν αρκετή"


Σε μέτρια βραδιά ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε (1-0) της αδύναμης αλλά σαφώς... συμμαζεμένης, ελέω Λίνεν, ΑΕΚ στην Τούμπα. Μια πανέμορφη εκτέλεση του Κλάους έσπασε το "φράγμα" που είχαν στήσει οι παίκτες της "Ενωσης" παίζοντας μαζικά άμυνα από το κέντρο και πίσω. Εφηύρε αποβολή του Λόρενς ο Θάνος και έκανε άνω κάτω το ματς στο φινάλε.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε το Σάββατο (20/10) της ΑΕΚ με 1-0 με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Αθανασιάδη, αφήνοντας πίσω του την ισοπαλία στο Ηράκλειο και επιστρέφοντας στι νίκες. Στο πρώτο μέρος, πάντως, η "Ενωση" παρουσιάστηκε διαβασμένη και ο "Δικέφαλος του Βορρά" δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, ο Κλάους είχε για ακόμη ένα ματς το "κλειδί" της επιτυχίας, ενώ ο Λίαμ Λόρενς αποβλήθηκε για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην σουίτα του στην Τούμπα.
Το ματς
O Δώνης τελικά τοποθέτησε τον Λόρενς δίπλα στον Αθανασιάδη, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων αγωνιστικών. Ο ΠΑΟΚ πήρε με το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΚ προσπαθούσε να προκαλέσει κινδύνους στον  αιφνιαδισμό. Ωστόσο, τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να προσπαθεί να βρει κενά στην συμπαγή άμυνα της "Ενωσης".
Ανούσια κατοχή ο ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ ροκάνισε το πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ ο ΠΑΟΚ, κυρίως, με εκφραστή τον Λάζαρ, έψαχνε τον τρόπο να τρυπήσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενουμένων. Στο 23' ο Φωτάκης βρήκε τον Ετο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος μπακ επιχείρησε από την μικρή περιοχή να πασάρει στον Κλάους, αλλά τελευταία στιγμή επενέβησε η οπισθοφυλακή της ΑΕΚ. Η "Ενωση" όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε χώρο στο γήπεδο και μάλιστα έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση, την ίδια ώρα που οι επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη περιοχή λιγόστευαν. Στο 38', πάντως, ο Ετο σέντραρε, ο Κλάους έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ πλάγια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αρχικά, ο Βλάχος παραλίγο να βρεθεί σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ παραχώρησαν κόρνερ και μετά την εκτέλεσή του ο Κορδέρο έπειτα από κόντρες λίγο έλειψε να απειλήσει τον Χακόμπο.
"Ξαναχτύπησε" ο Κλάους
Ενα του ήταν αρκετό (video)Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σαλπιγγίδη να περνά στην θέση του Ρομπέρ, τον Λάζαρ να "μετακομίζει" αριστερά και τον Λόρενς δεξιά. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν, πάντως, αυτός που...ξελάσπωσε και πάλι τον ΠΑΟΚ. Ο Ετο σέντραρε από δεξιά, ο σέντερ φορ΄του ΠΑΟΚ μετά από ωραία κίνηση έπιασε την κεφαλιά και άφησε "άγαλμα" τον Αραμπατζή για το 1-0. Η ΑΕΚ πήρε για λίγο μπροστά και απείλησε στο 57' μετά από μακρινό σουτ του Φούντα που πέρασε μόλις άουτ. Στο 60' ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε να πετύχει γκολ για highlight, όταν ο Ετο σέντραρε, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του διεθνούς επιθετικού έγλειψε το κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.
 
Αριθμητικό πλεονέκτημα η ΑΕΚ

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο με παίκτη παραπάνω. Στο 70' ο Λόρενς έπεσε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Θάνος είδε θέατρο, του έβγαλε δεύτερη κίτρινη και έτσι ο Ιρλανδός πήρε για δεύτερο φετινό ματς πρωταθλήματος τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν άσκησε ιδιαίτερη πίεση, ενώ ο ΠΑΟΚ στο 80' μετά από σέντρα του Σταφυλίδη με στόχο το κεφάλι του Σαλπιγγίδη λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τερματά του, ωστόσο, απομάκρυναν, τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της "Ενωσης". Στο 87' ο ΠΑΟΚ κέρδισε έμμεσο φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η τελευταία φάση του ματς ήταν ένα εξαιρετικό σουτ του Σταφυλίδη που έφυγε λίγο άουτ.
Το κλειδί
Ο Αθανασιάδης που απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί είναι από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Ελλάδα
Η απογοήτευση
Η τακτική των παικτών της ΑΕΚ να πέφτουν συνεχώς κάτω και να μην αφήνουν να πάρει ρυθμό το ματς
Διαιτητής: Θάνος
ΠΑΟΚ (Δώνης):  Χακόμπο, Κατσικάς, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Λίνο (67' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς, Λάζαρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης (90+ Κίτσιου), Ετο
ΑΕΚ (Λίνεν): Αραμπατζής, Κοντοές, Κορδέρο,Γιάγκο, Κατίδης (66' Παυλής), Λαγός, Φούντας (66' Φουρτάδο), Φέτσης (82' Κουρέλας), Βλάχος, Αρκούδας, Κουτρουμπής
Κίτρινες κάρτες: Κοντοές, Λόρενς, Φέτσης, Λαγός, Γιάγκο, Κουρέλας, Χακόμπο
Κόκκινες κάρτες:  Λόρενς
Σκόρερ:  Αθανασιάδης (51')
  • JW_SIGP_LABELS_08 928863.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 928870.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 928872.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 929025.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 929037.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 929063.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 929068.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 929069.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου