ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, "ΣΚΑΝΔΑΛΑ" ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ...



"Ζαντολάστιχα κολλημένα μέσα στην άμμο και τη λάσπη..." θυμίζουν
οι κατασκευασμένες σκαναδαλολογίες των προπαγανδιστών
Mέσω του δορυφορικού προγράμματος... του blog των«Ενεργών πολιτών της Αρναίας»αναδημοσιεύτηκε ένα άρθρο από τοblog «Σκάνδαλο», το οποίο εμπεριέχει μια υβριστική αναφορά προς το δικό μας blog, βασισμένο στα όσα κατά καιρούς έχουμε διαβάσει από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, που λυμαίνεται τη ΒΑ Χαλκιδική.

Χαρακτηρίζουμε υβριστική την αναφορά, καθώς οι προπαγανδιστές και κατασκευαστές σεναρίων επιχειρούν να μας προσάψουν ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα τους είναι δύο.
Το πρώτο επιχείρημα λέει, ότι χαρακτηρίζουμε ως «αντιεξουσιαστές» και «μπαχαλάκηδες» αυτούς που ανάβουν μολότοφ, πυρσούς και ναυτικές φωτοβολίδες μέσα στο δάσος... 


Το δεύτερο επιχείρημα είναι, ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πάρει επίσημη θέση για την εκμετάλλευση των ορυκτών μας πόρων ...!!!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η παρουσία του blog μας και τα επιχειρήματα, που παρουσιάζουμε έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον προπαγανδιστικό μηχανισμό, ό οποίος πάση θυσία θέλει να μας φιμώσει. Εξ ου και οι απειλές που δέχεται η Ρεσπέντζα αλλά και άλλα blog της Χαλκιδικής, για να μην αναδημοσιεύουν τις απόψεις μας. 

Ωστόσο, αυτό το άρθρο αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πνευματική συγκρότηση και διαύγεια του συντάκτη, καθώς τα όσα μας καταλογίζει χρησιμοποιούνται παγίως από τους προπαγανδιστές για να διεγείρουν και τα κομμάτια της κοινωνίας, που διέπονται από δεξιές η ακροδεξιές πεποιθήσεις, ενώ οι ίδιοι οι προπαγανδιστές πολιτικά αυτοτοποθετούνται από το ΣΥΡΙΖΑ (το νέο πολιτικό μας κέντρο) μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Οι συμπαραστάτες τους είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»...

Οι αναγνώστες μας ακόμη και αυτοί που καλόπιστα διαφωνούν με τις απόψεις μας, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εμείς ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε για να ξεσηκώσουμε τη βουβή πλειοψηφία αυτής της περιοχής, εθνικά σύμβολα και εθνικές επετείους, ούτε μπλέξαμε κομματικούς μηχανισμούς.

 Αυτό γίνεται κατά κόρον από την πλευρά του αντιμεταλλευτικού μπλοκ. Πρόσφατα παραδείγματα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και η αντίστοιχη κινητοποίηση στις Σκουριές, της οποίας το ιδεολογικό υπόβαθρο οικοδομήθηκε επάνω στο έπος του 1821. (Δείτεεδώ)

 Αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στην κινητοποίηση της 5ης Αυγούστου, όπου η κεντρική αφίσα της κινητοποίησης είχε μια Ελληνική σημαία να τυλίγει μια συστάδα δέντρων με τίτλο:«Ολοι μαζί να πάρουμε πίσω τα πάτρια εδάφη»... (Δείτε εδώ)

Επίσης, ο «ευφάνταστος» συντάκτης του άρθρου έπρεπε ψάξει ό ίδιος ή να ρωτήσει τους παπαγάλους της Αρναίας, για να πληροφορηθεί, ότι μέλη της Χρυσής Αυγής του Κιλκίς συμμετείχαν στον αποκλεισμό του συνοριακού σταθμού της Δοιράνης στις 10/3/2012, για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην εκμετάλλευση των μεταλλευτικών κοιτασμάτων της περιοχής του Κιλκίς. Ανάμεσα τους και παλιοί Εκοφίτες..., που τώρα εμφανίζονται αριστερότερα των αριστερών... για καθαρά «οικολογικούς - επαγγελματικούς» λόγους. (Δείτε εδώ)

Επιπλέον, αν έψαχνε, όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε στην παρούσα φάση και εμείς τις θέσεις τις Χρυσής Αυγής για το ζήτημα της αξιοποίησης των ορυκτών πόρων της χώρας ,εύκολα θα διαπίστωνε, ότι και η Χρυσή Αυγή έχει την ίδια θέση με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δηλαδή υπέρ της κρατικοποίησης τους... (Δείτε εδώ)

Επίσης, ο συντάκτης δείχνει να ενοχλείται, επειδή χαρακτηρίζουμε αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες όσους, εκτός Χαλκιδικής, συμπαρίστανται στις φλογερές «δεντροφυτεύσεις» των Σκουριών. Να του πούμε, ότι τα παράπονα του να τα θέσει στους ίδιους, καθώς οι ίδιοι έτσι αυτοαποκαλούνται.

 Επειδή δείχνει αδικαιολόγητα ανενημέρωτος να του υπενθυμίσουμε, ότι η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία παραδέχονταν την παρουσία μελών της στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 25/3/2012. Με λίγα λόγια κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται αντιεξουσιαστής, εμείς γιατί να του αλλάξουμε τον χαρακτηρισμό;  Σε ότι αφορά τον όρο μπαχαλάκηδες οφείλει να γνωρίζει,  ότι οι ίδιοι οι αναρχικοί χαρακτηρίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο τους θιασώτες της βίας, που έχουν στις τάξεις τους.(Δείτε εδώ)

Αναρωτιόμαστε επίσης, αν ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου διάβασε το άρθρο, μέσω του οποίου επιχειρεί να στοχοποιήσει - τρομοκρατήσει και το blog tromaktiko”. Αν κρίνουμε από την προχειρότητα που διακρίνει την ανάπτυξη των επιχειρημάτων του, πιστεύουμε πως δεν το έκανε. 

Αν το είχε κάνει, πιστεύουμε ότι και ο ίδιος θα κρατούσε αποστάσεις από το υβριστικό του περιεχόμενο, εναντίον του αιρετού δημάρχου του δήμου μας. Έναν οχετό στην κυριολεξία μέσω του οποίου τα παπαγαλάκια της Αρναίας εξέφραζαν τη μέγιστη ικανοποίηση τους για την πολύωρη ομηρία του δημάρχου, των αντιδημάρχων αλλά και των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, κατά τη διακοπείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ιερισσό στις 30/3/2012. (Αλήθεια ρώτησε τους παπαγάλους φίλους του, γιατί κατέβασαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση από το blog τους;)

 Όλα αυτά με μια βασική προϋπόθεση. Ο αρθρογράφος να διαπνέεται από αληθινές δημοκρατικές πεποιθήσεις και να μην χρησιμοποιεί και αυτός υποκριτικά τα εθνικά σύμβολα (πχ ο κέρσορας που παρουσιάζεται ως ελληνική σημαία στο blog του) για να αποκρύψει τη φασιστική του νοοτροπία.

Σε γενικές γραμμές και επειδή θέλουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις, που δημιουργούνται γύρω μας μέσα από ένα θετικό πρίσμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους παπαγάλους της Αρναίας, όσο και  blog «σκάνδαλο». 

Παρά το ότι η επιχειρηματολογία τους παραπέμπει περισσότερο σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή, «ποικίλης ύλης»..., βοηθούν και αυτοί από την πλευρά τους στη διάδοση των απόψεων και των θέσεων μας, για τα οφέλη της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Τους ευχαριστούμε.
  

Υ.Γ. Προτιμούμε να είμαστε «ανορθόγραφοι», παρά ορθογράφοι ψεύτες και καπηλευτές...

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου