ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

"Ενθρονίστηκε στην Αρναία ο Νέος Μητροπολίτης Θεόκλητος"


Στις 12 το μεσημέρι υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Κανασσανδρίας κ. Νικόδημος και ο Δήμαρχος Αριστοτέλους Χρήστος Πάχτας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,...........

 ενώ παρέστησαν οι Ιεράρχες, Ικονίου Θεόληπτος ως εκ προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, Νέας Κρήνης Προκόπιος, Μιλήτου Απόστολος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Γουμεννίσης Δημήτριος, Λαρίσσης Ιγνάτιος, Βεροίας Παντελεήμων, Ξάνθης Παντελεήμων, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Καστορίας Σεραφείμ, Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος, Σερρών Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Γλυφάδας Παύλος, Εδέσσης Ιωήλ, Ζιχνών Ιερόθεος, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Πατρών Χρυσόστομος, Πολυανής Εμμανουήλ, Λαγκαδά Ιωάννης, Θεουπόλεως Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος, Διαυλείας Γαβριήλ. Εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, ο Ηγούμενος της Μονής Καρακάλου Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος, ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέτζος οι Βουλευτές και οι αντιπεριφεριάρχες Αρκαδίας και Χαλκιδικής, ο Δήμαρχος Τριπόλεως,
Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των λοιπών φορέων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ιερισσοού λέγοντας πως "ο λαός μας περιμένει πνευματικό στήριγμα, θα είμαστε στο πλευρό σας σε ότι χρειαστείτε".

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους πιστούς για την θερμή αυτή υποδοχή, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ επέκταση Πολιτείας . Κάλεσε επίσης το λαό να μη φοβάται τις δυσκολίες, με την ευλογία της Παναγίας και με δύναμη θα ξεπεραστεί η κρίση και κάθε πρόβλημα.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας. 

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ ανέγνωσε την εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιερισσού και αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία της Ενθρονίσεως. 

Προσφώνησαν το Νέο Μητροπολίτη ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γεώργος, εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου τη Μητροπόλεως Ιερισσού, ο πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαΐδώνης.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης Ιερισσού ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν αρωγοί στην πορεία του. Απευθυνόμενος στον κλήρο της Μητρόπολης τόνισε "είστε αδελφοί, είστε πνευματικά τέκνα, συστρατιώτες" ενώ κάλεσε το λαό να σταθεί πλάι του και συγκεκριμένα οι νέοι να χτίσουν το Χριστό μέσα τους" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου