ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έγκλημα στο βωμό της καταναλωτικής ασυδοσίας..Βίντεο - ΣΟΚ: Δείτε πώς φτιάχνονται διάσημες μπότες.(ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες)


Έχουν υπάρξει και στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα, θέματα που μπορούν να υπαχθούν σ' αυτό το γενικό τίτλο, σε μια προσπάθεια να έρθουμε οι καταναλωτές αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Ευθύνες που αφορούν....
 σ' όλη την αλυσίδα προέλευσης των ειδών που μας διατίθενται για τις διάφορες ανάγκες μας, είτε είναι ζωτικής σημασίας, είτε όχι και αφορούν μόνο στην τάση του ανεξέλεγκτου περιττού καταναλωτισμού που χαρακτηρίζει τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, στο μέγεθος που υποσυνείδητα έχει περάσει στον καθένα, προκειμένου να πλουτίσουν ορισμένοι κύκλοι που λειτουργούν υπεράνω συναισθηματισμού.
Η σαφής έλλειψη κανόνων δεοντολογίας στο εμπόριο και κυρίως των χαρακτηριζόμενων "ταχέως" αναπτυσσόμενων χωρών, εκμεταλλευόμενοι τη διαχρονική τους φτώχεια και ίσως την διαφορετική κουλτούρα τους, επιτρέπει τη χρήση μεθόδων και μέσων που αντίκεινται σε κανόνες που οι αφυπνισμένες και οικολογικά ευαίσθητες κοινωνίες προσπαθούν να επιβάλλουν στην αλυσίδα παραγωγής.
Raccoon Dog (Nyctereutes procyonoides)
Το θέμα δεν μπορεί να περιοριστεί στις λίγες γραμμές ενός τυπικού σχολιασμού, αλλά αποτελεί μόνο ένα εισαγωγικό σημείωμα, αφορμή για περαιτέρω ενασχόληση με θέματα που αφορούν στην όλη καταναλωτική μας συμπεριφορά.
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε, περιέχει πραγματικά σοκαριστικές σκηνές, είναι γροθιά στο στομάχι και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η ανάλογη καταναλωτική αποστροφή στην αγορά του συγκεκριμένου είδους, αλλά και η καθιέρωση της συνήθειας στην γενικότερη καταναλωτική μας συμπεριφορά, με στόχο την ανατροπή κάθε μεθόδου που θίγει στοιχειώδεις διακριτές αξίες της ανθρώπινης υπόστασης. 
Με αφορμή την ανάρτηση του newsbomb με τίτλο:

Βίντεο - ΣΟΚ: Δείτε πώς φτιάχνονται διάσημες


 μπότες




ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΈΣ ΚΑΙ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗΣ ΣΚΛΗΡΌΤΗΤΑΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΊΑ ΤΗΣ ΚΊΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ Η ΗUMANE SOCIETY.



Η οργάνωση φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται διάσημες μπότες, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και ιδιαίτερα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες, ενώ την ίδια στιγμή στους πελάτες τους δηλώνουν ότι οι μπότες είναι φτιαγμένες από μαλλί προβάτων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου