ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΜΕΙΣ «ΠΑΠΑ»... ΕΧΟΥΜΕ! ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ?


Άλλη τροπή και διάσταση θα πάρει η υπόθεση διαδοχής του Πάπα Βενέδικτου
σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο "Ποντίφικας της Ιερισσού"

Ο «Ποντίφικας της Ιερισσού» νομίζουμε δεν ξάφνιασε κανένα με το «ενωτικό» και πάνω απ’ όλα «αισιόδοξο» γραπτό μήνυμα του. 

Άλλωστε πάντα έτσι λειτουργούσε. Ο τρόπος της σκέψης του καθρεφτίζονταν και στον τρόπο ζωής του. 

Πάντοτε γινόταν «γέφυρα» για να... ενώσει διαφορετικές αντιλήψεις, κουλτούρες και ιδέες ειδικότερα στο θέμα που το έκανε πασίγνωστο στο πανελλήνιο. Τη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Είναι σ' όλους γνωστό, ότι πάντα αψηφούσε και θυσίαζε τις προσωπικές απολαύσεις και τιμές για το καλό του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ήταν και παραμένει στάση ζωής για εκείνον και τις... καθολικές αντιλήψεις του. Δε θα γινόταν τώρα ο γεφυροποιός «της ζωής και του θανάτου»; Έννοιες και ζητήματα που έδωσε ουσία και σκοπό με το λόγο και το έργο του. 

Αν και τα προσόντα που διαθέτει για την άσκηση του εξουσιαστικού δικαιώματος του «αλάθητου» και της «ιεράς εξέτασης»  θα μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος, ποιος αδικήθηκε από την κρίση ή την τιμωρία του, όπου αυτή ήταν επιβεβλημένη κατά τους δικούς του άγραφους νόμους; 

Κανείς και ποτέ. Πάντοτε εφάρμοζε τα του Καίσαρος τω καίσαρι. Ακόμη και αυτοί που έπεσαν κάποτε στη δυσμένεια του, τώρα πια τον ευγνωμονούν. Κυρίως γονείς και μικρά παιδιά τους οποίους ενέπνευσε με το λυτρωτικό αίσθημα της αυτοθυσίας...


Νομίζουμε ότι το πλήρωμα του χρόνου έφτασε γι’αυτόν, με βάση και τα ανεξάντλητα χαρίσματα που διαθέτει. 

Η «ιεραποστολική» δράση του στη ΒΑ Χαλκιδική, η... μεγάλη αγάπη για τα μεταλλεία της, οι ζυμώσεις και οι επαφές με τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, το οικολογικό κίνημα και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι γλαφυρές διαλέξεις του, οι αλησμόνητες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, σίγουρα τον σφυρηλάτησαν σαν προσωπικότητα η οποία σε συνδυασμό με τη σοφία που διαθέτει, λόγω και της πληθώρας εμπειριών που έχει αποκτήσει, τον κάνουν να μη χωρά πια στα στενά όρια μιας μικρής κοινωνίας, σαν τη δική μας.


Η χηρεύουσα θέση του «Πάπα της Ρώμης», νομίζουμε ότι του αξίζει δικαιωματικά. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες κρίνονται ως αδύναμες (γατιάζουσες... εις την καθομιλουμένη) μπροστά του. 

Όλοι η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής θα τον στηρίξει ολόθερμα και σ’ αυτή την επιλογή. Μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία. Μόνο αυτός γνωρίζει ποιος είναι άξιος να λάβει το «δώρο» της ζωής και ποιος του θανάτου. 


Πέρα από τη σπουδαία θρησκευτική διάσταση αυτής της υποψηφιότητας, τη στηρίζουμε για έναν ακόμη λόγο. Για την οικονομική άνθηση και ανάπτυξη που θα αποφέρει στον τόπο. Εκατομμύρια καθολικοί θα θελήσουν να επισκεφτούν τον τόπο γέννησης του «Πάπα Αντί - χρυσου του Α΄ του Ανυπότακτου». 

Η ΒΑ Χαλκιδική θα διαφημιστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα πέρατα της οικουμένης. Το αναπτυξιακό όραμα του «Ποντίφικα της Ιερισσού» θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα, πάλι χάρη σ’ εκείνον. 


Εμείς τον ξέρουμε. Το Βατικανό τον ξέρει; Αν όχι, είναι καιρός να τον μάθει... Τέτοια ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου