ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!

«ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ...!!!» 

Στο άκουσμα της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής το Σάββατο 2 Μαρτίου στο τρίγωνο της Μ. Παναγίας, υπέρ της συνέχισης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην  περιοχή, ακούστηκαν και γράφτηκαν από την ομάδα των αντιδρώντων διάφορα υποτιμητικά σχόλια του τύπου:«ούτε 100 δε θα είστε», ή «ούτε ταξί δε γεμίζετε» και άλλα παρόμοια.

Ανεξάρτητα από τα αν θα δικαιωθούν ή όχι αυτοί που ταλένε και τα γράφουν, θα πρέπει πρώτα να περιμένουν να γίνει αυτό το συλλαλητήριο και μετά να πουν ό,τι θέλουν (δεν θα είναι άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά).

Ταυτόχρονα θα όφειλαν να συμπεριφερθούν με σεβασμό και ανοχή, όπως αντίστοιχα εισπράττουν από όλο τον υπόλοιπο κόσμο της περιοχής, όταν εκείνοι είναι σε φάση προετοιμασίας δικών τους κινητοποιήσεων.

Οι αντιδρώντες όμως δείχνουν να φοβούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά το συγκεκριμένο συλλαλητήριο και προσπαθούν με κάθε τρόπο βάλουν τρικλοποδιές στη διοργάνωση του.

Μέσα σε μια μέρα έχουν μαζευτεί ουκ ολίγα περιστατικά, τα οποία μας ξεφεύγουν από την εκδοχή της σύμπτωσης και παραπέμπουν ευθέως στην προβοκάτσια.

Στη Μ. Παναγία όπως μαθαίνουμε αρκετοί κάτοικοι, αναφέρουν πως έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα στο σπίτι τους από άτομα που τους λένε: «μην πάτε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Το κάνουν εκείνοι που δε θέλουν τα μεταλλεία και μπορεί να πέσει και ξύλο».

Στο Στανό ένας ηλικιωμένος κύριος λες και ήταν συνεννοημένος (...) πήγε στο καφενείο και είπε στους θαμώνες του ακριβώς το ίδιο πράγμα... («Μην πάτε σ’ αυτό το συλλαλητήριο. Το κάνουν οι αντιδρώντες. Θα σας πάνε στις Σκουριές και θα φάτε ξύλο»)

Στη Θεσσαλονίκη όπως μας ενημερώνουν φίλοι το κρατικό ραδιόφωνο του 102 FM  ανέφερε πως το συλλαλητήριο του Σαββάτου διοργανώνεται πάλι από αντιδρώντες στην επένδυση!!!

Όλως περιέργως το ίδιο μαθαίνουμε γράφτηκε και σε ειδησεογραφικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης...

Όλα αυτά δε μπορεί να είναι τυχαία. Κρύβουν μεθόδευση. Γιατί όμως τέτοια ανησυχία και πρεμούρα από τους φίλους αντιδρώντες; Ποιά κινητοποίηση να συγκριθεί μαζί τους; Όπου και αν την κάνουν, είτε στις Σκουριές, είτε στην Ιερισσό, είτε στη Μ. Παναγία, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα, ο αριθμός των διαδηλωτών είναι γνωστός εκ των προτέρων. 7.000 με 8.000 στη... χειρότερη των περιπτώσεων. 

Επομένως γιατί τέτοια ανησυχία; Ούτε κόμματα υπάρχουν πίσω απ’ αυτό το συλλαλητήριο, ούτε ξενόφερτοι «εναλλακτικοί επενδυτές». Απλοί εργαζόμενοι και κάτοικοι θα είναι με τις οικογένειες τους. Άνθρωποι που διψούν και λαχταρούν κυριολεκτικά για πολύ απλά πράγματα. Για εργασία, αξιοπρέπεια, προοπτική και ειρήνη.

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου 2 Μαρτίου στο τρίγωνο της Μ. Παναγίας έχει σαφέστατα άλλη διάσταση, απ’ αυτή που είχαν τα αντίστοιχα συλλαλητήρια κατά της επένδυσης με τα γνωστά χαρακτηριστικά. 

Είναι ένα συλλαλητήριο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής θα δώσει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σ’ όλη την υπόλοιπη χώρα. 

Γιατί αυτή η κοινωνία άντεξε και αντέχει, υπέμενε και συνεχίζει να υπομένει τη μισαλλοδοξία, τη μιζέρια, τη βαρβαρότητα, την καλλιέργεια φόβου και τρόμου συγκεκριμένων κύκλων, που όχι μόνο δε θέλουν να δουν τη Χαλκιδική να αναπτύσσεται αλλά ολόκληρη την Ελλάδα

Εμείς οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής όμως σπάσαμε τα δεσμά της καθήλωσης και της στασιμότητας, που μας έδεναν επί χρόνια οι δεσμώτες μας.

Ζητούμε ανάπτυξη. Θέλουμε δημιουργία. Απαιτούμε κοινωνική ειρήνη, προοπτική και εργασία. Αφήνουμε πίσω μας ότι έγινε και κοιτάμε μπροστά.  Αυτός είναι ο τόπος μας και δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανένα να τον εγκαταλείψουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου