ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2-1 (Ρεπορτάζ)




ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
APOLLON ARNEAS F.C.Το παιχνίδι ήταν μέτριο και μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες τους, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, χωρίς να υπάρξουν οι κλασσικές ευκαιρίες, όμως οι ομάδες είχαν καλύτερο  ρυθμό και φυσικά είχαμε και τα τρία γκολ αλλά και την συναρπαστική εξέλιξη που έκανε τους περίπου 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να χειροκροτήσουν τους παίκτες του γηπεδούχου Απόλλωνα.
Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου νικητής της αναμέτρησης θα έχει δύσκολο έργο στη συνέχεια, αφού θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, την Κοζάνη, πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, που κέρδισε στο Νεόκαστρο Ημαθίας τον τοπικό Αχιλλέα στην παράταση με 2-0.
Οι "πορτοκαλί" ξεκίνησαν καλύτερα και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Καστανιώτη και η μόνη υποψία ευκαιρίας ήταν στο 8΄, όταν μετά από διαγώνια σέντρα από μέσα δεξιά, προς το σημείο του πέναλτι, ο Μπουλγουρίδης Γ. έπιασε κεφαλιά, άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Με την πάροδο του δεκάλεπτου, οι παίκτες του Δημήτρη Κεραμάρη ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα και το  άγχος που τους διακατείχε και όχι μόνο ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά είχαν και την κατοχή της μπάλας έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μάλιστα σε μια αντεπίθεση τους οι "πορτοκαλί" στο 18΄,  έγιναν πολύ επικίνδυνοι και το σουτ που εξαπέλυσε ο Έλκας από το ημικύκλιο της περιοχής, έκανε τον Δημήτρη Κεραμάρη να πεταχτεί από την θέση και να ζητήσει από τους παίκτες του καλύτερες επιστροφές και αλληλοκαλύψεις.
Στο 22΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ στην γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά το εκτέλεσε ο Τζαμπάζης, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει το εξαιρετικό κτύπημα του τελικού και ο Τόλα μπλόκαρε εύκολα.
Στο 28΄ ο Λιάρας επιχειρεί μακρινό σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, όμως ο Τόλα αποκρούει εντυπωσιακά.
Καρδιοχτύπησαν οι γηπεδούχοι, από έναν πρώην Σερραίο τον Σάκη Τσιτογιάννη αρχηγό των "πορτοκαλί" (έχει αγωνισθεί στο Δραβίσκο Δ΄ Εθνική), όταν στο 34΄ επιχείρησε ισχυρό διαγώνιο σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής και  αριστερά η μπάλα πέρασε όμως ελάχιστα άουτ.
Στο 38΄ ήρθε η απάντηση του Παραλιμνίου μετά από κεφαλιά πάσα του Χρήστου Μεσέρδη, ο Τάκας έπιασε επικίνδυνο που μπλόκαρε ο Τόλα.
Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στη μνήμη του νεαρού ποδοσφαιριστή του Φοίβου Κρεμαστής που σκοτώθηκε στην Αθήνα, και θα αγωνιζόταν με την ομάδα σήμερα για το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμό όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στις εστίες του Καστανιώτη και του Τόλα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 57΄ για να έχουμε την πρώτη ευκαιρία, μετά από κόρνερ του Τσουλχά στο πρώτο δοκάρι ο Ταρπινίδης πιάνει κοντινό σουτ στη κλειστή γωνία, που αποκρούουν τα σώματα των αμυνόμενων.
ΓΚΟΛ!!! Στο 73΄ οι "πορτοκαλί" πέτυχαν γκολ με τον Μπουλγουρίδη Γ., ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του Ταρπινίδη με τον Καστανιώτη, στην περιοχή, πετάχτηκε ανάμεσά τους και με προβολή πέτυχε το 1-0 παγώνοντας το Δημοτικό Γήπεδο Παραλιμνίου, ενώ οι φίλαθλοι της ομάδας της Χαλκιδικής πετάχτηκαν πάνω και πανηγύρισαν το τέρμα.
ΓΚΟΛ!!! Οι παίκτες του Δημήτρη Κεραμάρη βγήκαν όλοι μπροστά και ζήτησαν την ισοφάριση, που δεν άργησε να έρθει, αφού στο 76΄ ο Τσουλχάς από επιχείρησε πολύ  ωραίο μπάσιμο από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τελευταίος ο Λεμονής τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής Γκορτσίλας, δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα οι "πορτοκαλί".  Την εκτέλεση του ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ του γηπεδούχου Απόλλωνα  και ισοφάρισε σε 1-1. 
ΓΚΟΛ!!! Στο 90΄ ο Τζαμπάζης με κεφαλιά, έβγαλε τον Κουκούτση στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, μόνο προ του Τόλα, που δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει πετυχαίνοντας το 2-1, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα εντός και εκτός γηπέδου.
Στο 90+2 έσπασαν οι καρδιές αφού ο Χρήστος Μεσέρδης έφυγε στην  αντεπίθεση, προτίμησε μόνος το μπάσιμο παρά να πασάρει στον Κουκούτση που ήταν ελεύθερος από δεξιά του, έχασε την μπάλα και στην κόντρα οι "πορτοκαλί" λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όταν ο Αβραμίδης δεν σιγούρεψε την επιστροφή της μπάλας προς τον Καστανιώτη και ο πάντα επικίνδυνος  Μπουλγουρίδης που καιροφυλακτούσε λίγο έλειψε να κάνει το 2-2.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον γηπεδούχο Απόλλωνα να πανηγυρίζει εις βάρος του συνονόματού του .



Καλό το διαιτητικό τρίο: Γκορτσίλας, Μερκενίδης, Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Κεραμάρης Δ.): Καστανιώτης, Μεσέρδης Θ., Τάκας(82΄ Κατσαβούνης), Τυχάλας, Ταρπινίδης, Αβραμίδης, Τσουλχάς(90΄ Παυλίδης), Παπαδόπουλος Γ(63΄ Κουκούτσης), Τζαμπάζης, Μεσέρδης Χρ., Λιάρας,

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τόλα, Λεμονής, Γκιζέπας, Στόικος, Τζιότζιος, Δημογκίκας, Μπουλγουρίδης Λ., Τσιτογιάννης, Μπουλγουρίδης Γ., Έλκας, Κελεσίδης (80΄ Κιάτος Αγ.),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου