ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

"Ξεμπερδεύει από τα χρέη ο ΠΑΟΚ"


Ο "Γολγοθάς" του Δικέφαλου παίρνει οριστικά ένα τέλος μέσα στο μήνα, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή από την κυβέρνηση. Αρχικά, στις επαφές...
και τις συζητήσεις που είχαν γίνει, μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και των επιτελών της κυβέρνησης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ζητήσει να καταβάλλει εφάπαξ το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών, αλλά να μην δώσει χρήματα για τις προσαυξήσεις που προστέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτό είχε συζητηθεί στις συναντήσεις και συνομιλίες του, τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε συναντήσεις που έγιναν παρουσία και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
Αυτό που ακολούθησε βέβαια, ήταν οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που έχει λόγο στις ρυθμίσεις για τα χρέη από τις ανώνυμες εταιρίες. Μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικα στην Αθήνα, αυτό που αποφασίστηκε είναι η καταβολή και του 20% των προσαυξήσεων, πέρα από την εφάπαξ πληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου των χρεών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρξαν επαφές και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και της κυβέρνησης, έγινε η σχετική ενημέρωση για τις απαιτήσεις της Τρόικα και ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε ότι είναι θετικός να πληρώσει και το 20% των προσαυξήσεων. Αφού υπήρχε η σχετική προφορική συμφωνία, το νεότερο στοιχείο που προκύπτει και αποκαλύπτουν σήμερα τα ΣΠΟΡ, είναι ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης επικοινώνησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους ενημέρωσαν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι μέχρι το τέλος Μαίου όλα θα έχουν τελειώσει με την καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται και αφορούν το πρωτογενές κεφάλαιο και το 20% των προσαυξήσεων.
Αυτό σημαίνει, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πορευτεί στη νέα σεζόν που αρχίζει με το τέλος των πλέι οφ (μετά τις 2 Ιουνίου δηλαδή) απαλλαγμένη από τα χρέη, με "καθαρή" οικονομική θέση και χωρίς να αντιμετωπίζει φυσικά κανένα απολύτως πρόβλημα με το νέο σύστημα οικονομικού ελέγχου της ΟΥΕΦΑ (Financial Fair Play) αλλά και γενικά με τις αδειοδοτήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από τα χρέη και να "μετατρέψει" μία συζήτηση που κρατούσε χρόνια στα πέριξ του συλλόγου για τα οικονομικά, σε μία θλιβερή ανάμνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου