ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο κ. Νίκος Γαλάνης κάτοικος της ΒΑ Χαλκιδικής γράφει για όλα όσα συμβαίνουν αλλά δεν γράφονται και δεν ακούγονται γι' αυτόν τον τόπο, από εκείνους που δεν υπολογίζουν  τα θέλω της τοπικής κοινωνίας, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει και τις ανάγκες της.

Ο κ. Γαλάνης εκτός από γηγενής είναι αγροκτηνοτρόφος και μεταλλωρύχος. Οσο να πείς το πως βγαίνει το μεροκάματο είτε από τη γή και τα ζώα, είτε από το μεταλλείο το γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε όψιμο κριτή και τιμητή των πάντων, που το πιο πιθανό είναι να μη γνωρίζει γιατί ακριβώς παίρνει απόλυτη θέση.

Πιστεύουμε ότι τα λόγια του έχουν μεγάλη βαρύτητα και αξίζουν της προσοχής όλων όσωνΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ νοιάζονται για το καλό των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής.

"Εδώ και αρκετό καιρό στα χωριά μας μπήκε και μπαίνει θέμα δημοκρατίας.


 Δυστυχώς όμως στελέχη κομμάτων όχι μόνο δεν καταδικάζουν τα γεγονότα, αλλά στηρίζουν αυτούς που στήνουν ενέδρες, τρομοκρατούν τους μεταλλωρύχους που βγάζουν τίμια το ψωμί τους, καταστρέφουν αυτοκίνητα, καίνε, ρημάζουν, κρατάνε κλειστούς τους δρόμους που οδηγούν στην Ιερισσό, αποφασίζοντας αυτοί ποιος θα περάσει και όλα αυτά για να μην γίνει η μεταλλουργία χρυσού.


Ενώ ακόμα κια η βουλευτής του Σύριζα της Χαλκιδικής ξέχασε, τον όρκο που είχε δώσει και δηλώνει ότι ανήκει σε αυτή τη μειοψηφία. (Ντροπή της! )


Σχετικά με την αλλαγή του χαρακτήρα, της περιοχής από αγροτική σε βιομηχανική όπως δηλώνουν οι επιστήμονες που τους στηρίζουν, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.


Ο χειμώνας στα χωριά μας κρατάει περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο με χαμηλές θερμοκρασίες. Οι χειμερινές καλλιέργειες παγώνουν και οι ανοιξιάτικες και τα δέντρα σε μεγάλο βαθμό δεν καρπίζουν επειδή τα καίει η πάχνη. Τα θερμοκήπια είναι ασύμφορα λόγω θέρμανσης και η κτηνοτροφία έχει μεγάλο κόστος παραγωγής.


Σχετικά με το περιβάλλον η μεταλλουργία χρυσού δεν θα προκαλέσει προβλήματα σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.


Όλοι αυτοί που αντιδρούν αν πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι για το περιβάλλον ας φροντίσουν να ανοίξουν οι παραλίες. Να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα. Να σταματήσει η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων. Να μετρηθούν όλες οι γεωτρήσεις και να ταπωθούν όσες έχουν μεγαλύτερο βάθος από αυτό που προβλέπει η άδεια τους. Ενώ τα δάση που έχουν γίνει κτήματα σύμφωνα με τις αερογραφίες του σαράντα να κηρυχτούν αναδασωτέες.


Τελειώνοντας ζητάμε από όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταδικάσει αυτή τη μειοψηφία, και να προστατέψει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


Νίκος Γαλάνης


Αγροκτηνοτρόφος – Μεταλλωρύχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου