ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Υπεγράφη και ξεκινά η παράκαμψη Αρναίας, ανάδοχος η ΑΚΜΗ ΑΤΕ

Χαλκιδική: Υπεγράφη και ξεκινά η παράκαμψη Αρναίας, ανάδοχος η ΑΚΜΗ ΑΤΕ     Ένα σπουδαίο οδικό έργο, αυτό της «Παράκαμψης Αρναίας» στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 25.300.000 ευρώ είναι πλέον σε φάση υλοποίησης. 
    Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» δημοπρατήθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν  και χρειάστηκαν 
11 μήνες, μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013 για να "πέσουν" οι υπογραφές για την κατασκευή του.


Τελικά αναδείχθηκε η εταιρεία ΑΚΜΗ  ΑΤΕ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ με πολύ μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που έφτασε στο 43,17%. Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης 1.020 ημέρες (34 μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης και αν δεν υπάρξουν προβλήματα κατά την διάρκεια της κατασκευής τα έργα θα ξεκινήσουν ολοκληρωθούν στις αρχές καλοκαιριού του 2016, αλλάζοντας τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου οδικού τμήματος εθνικής οδού παράκαμψης Αρναίας μήκους 5,2 χλμ. και πλάτους 13μ. , δηλαδή μια λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωρισμό κυκλοφορίας.

Επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέου συνδετήριου δρόμου με την οδό προς Μ. Παναγιά μήκους 3,0 χλμ. καθώς και την κατασκευή τεσσάρων (4) ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων για την σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς. Τέλος θα κατασκευαστούν μια γέφυρα ανοίγματος 30,0 μ. και κιβωτοειδείς οχετοί ανοίγματος μέχρι 6,0 μ.

Με την παράκαμψη αυτή θα αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία οχημάτων μέσα από τον πολεοδομικό ιστό της Αρναίας που σήμερα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφάλειας τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατοίκους της περιοχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου