ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Champions League!

metalist

Την ουκρανική Μέταλιστ Χάρκιβ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League, επιθυμώντας να βρεθεί στα play off της διοργάνωσης.


 Σε περίπτωση που αποκλειστεί ο Δικέφαλος από τους Ουκρανούς, θα συνεχίσει στα play off του Europa League. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Τούμπα στις 31 Ιουλίου, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω της τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ για τα τρία πρώτα φετινά, ευρωπαϊκά του παιχνίδια, εξαιτίας των επεισοδείων στην περσινή αναμέτρηση με την Ραπίντ Βιέννης. Ο επαναληπτικός στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, στις 7 Αυγούστου. Ας δούμε τώρα μερικά στοιχεία για την ομάδα που θα βρει στο δρόμο του η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, να σημειώσουμε ότι τερμάτισε στη 2η θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος. Φέτος, έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με νίκη απέναντι στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ την πρώτη αγωνιστική. Στο ρόστερ της ανήκουν 5 Βραζιλιάνοι και 6 Αργεντίνοι. Στη φετινή μεταγραφική περίοδο, δαπάνησε 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού από την Ιντερνασιονάλ, τον 25χρονο, Ροντρίγκο Μολέντο, ενώ πήρε και έναν ακόμη Βραζιλιάνο 28 ετών από την Κρουζέιρο, τον Ντιέγκο Σόουζα. Αποχώρησαν όμως και δύο Βραζιλιάνοι, ο Βίλιαν, ως δανεικός στην Κρουζέιρο και ο Τάισον που πουλήθηκε αντί 15 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ. Προπονητής της είναι ο 62χρονος, Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος οδηγεί την ομάδα από το 2005. Επίσης να επισημάνουμε ότι η Μέταλιστ αποτελεί νέα δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου, και δεν έχει πλούσια ιστορία. Μοναδικός της τίτλος το κύπελλο ΕΣΣΔ, που κατέκτησε το 1988.
Επίσης, να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια είχε αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό για τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντάς τον μάλιστα, παρά την ήττα με 0-1 στην έδρα της στο πρώτο ματς, κερδίζοντας 1-2 στο "Καραϊσκάκη", με ανατροπή. Τότε είχε αποκειστεί στους "8" της διοργάνωσης από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Πέρσι, έφτασε μέχρι τους "32" της διοργάνωσης, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της. Η ίδρυσή της χρονολογείται στο 1925.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου