ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Έχασε πολύτιμους βαθμούς η Ελλάδα - Και ο πρωταθλητής στα προκριματικά του Champions League

«Ζορίζουν» τα πράγματα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς κινδυνεύει από τη σεζόν 2014-2015 να αγωνίζεται ο πρωταθλητής της χώρας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι απ'ευθείας στους ομίλους. 


Η συγκομιδή για τη χώρα μας είναι κάθε χρόνο και χειρότερη, καθώς φέτος σε 11 ευρωπαϊκούς αγώνες, οι ελληνικές ομάδες μετρούν μόλις μια νίκη, αυτή της Ξάνθης κόντρα στη Λίνφιλντ, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Βασιλεία, προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Ελβετοί βρίσκονται λίγους βαθμούς πίσω από την Ελλάδα και με την πρόκριση της Βασιλείας, θα πάρουν επιπλέον βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται να βρεθούν πάνω από τη χώρα μας στη σχετική κατάταξη.
Η Ελλάδα φέτος θα εκπροσωπείται μόνο από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και από τον ΠΑΟΚ στο Europa League (ο Ατρόμητος χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί), πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να δώσουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν όσο περισσότερους βαθμούς είναι δυνατόν, για να κρατηθεί η Ελλάδα πάνω από την Ελβετία.
Το θετικό για την Ελλάδα, είναι πως πέρα από την Βασιλεία, το έργο των άλλων ομάδων δεν είναι εύκολο. Η Γκρασχόπερς έχει ήδη χάσει στην έδρα της από την Φιορεντίνα με 2-1 και δύσκολα θα πετύχει την ανατροπή στην Ιταλία. Παρόμοια είναι τα δεδομένα και για την Σ. Γκάλεν, η οποία απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της από την Σπαρτάκ Μόσχας, όμως τα πράγματα στην Ρωσία μόνο εύκολα δε θα είναι. Η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει στην Ευρώπη, είναι η Τουν. Και αυτό γιατί μπορεί να γνώρισε την ήττα από την Παρτιζάν, όμως το 1-0 δεν είναι απαγορευτικό και ο επαναληπτικός στην έδρα της μπορεί και να έχει ευτυχή κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου