ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΟΚΟΣΜΗ LAMBORGHINI VENENO (video)

lamborghini-veneno-01

Το απόλυτο αυτοκίνητο που δημιούργησε ποτέ η Lamborghini ονομάζεται Veneto, παρουσιάστηκε στην περασμένη έκθεση της Γενεύης και τώρα είναι έτοιμο να βγει στην αγορά. 
Με τιμή γύρω στα 4 εκατ. δολάρια αποτελεί μια πραγματική πρόκληση αν και οι αγοραστές των τριών αντιτύπων που θα κατασκευαστούν, έχουν βρεθεί και έχουν ήδη δώσει τα χέρια με την Lamborghini.
Η εκπληκτική Veneno ακολουθεί την αιχμηρή σχεδίαση όλων των Lambo όμως στο μέγιστο βαθμό, με σπόιλερ και αεροτομές-λεπίδεςγωνιώδες καπό και αεροδυναμικά καλύμματα που θυμίζουν εκείνα τα πρωτότυπα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Με χαμηλή σιλουέτα, ανισομεγέθης τροχούς και φώτα LED σε σχήμα Y τούτη η Lamborghini σε προδιαθέτει να μπεις στην πίστα και να την... λιώσεις. Πάρα ταύτα, έχει λάβει την έγκριση τύπου για να κυκλοφορεί «ελεύθερη» στου δρόμους, μολονότι είναι μια καθαρά αγωνιστική μηχανή.
Πίσω από τις πλάτες των δύο καθισμάτων της βρίσκεται ένας V12 κινητήρας με διάσταση στα 6,5 λίτρα και ισχύ 750 ίππους. Μπορεί να καλύψει τα 0-100 σε 2,8 δεύτερα και να αναπτύξει ταχύτητα έως στα 355 χλμ./ώρα. Έχει τετρακίνηση, ζυγίζει 1.450 κιλά και παρουσιάζει έναν λόγο μεταξύ βάρους-ισχύος στα 1,93 κιλά/ίππο!
Σασί και αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, διαθέτει αναρτήσεις οριζόντια τοποθετημένες προς το έδαφος και εφοδιάζεται με ειδικά ελαστικά της Pirelli χαμηλού προφίλ στις 20 ίντσες εμπρός και στις 21 ίντσες πίσω. Φυσικά, το σύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικά φρένα.
Η Veneno αποτελεί ένα αριστούργημα της αυτοκίνησης που σηματοδοτεί το εορτασμό μισού αιώνα ενασχόλησης της Lamborghini με αυτοκίνητα επιδόσεων. Σε εποχές δύσκολες για πρίγκηπες φαίνεται πως οι κατασκευαστές supercars έχουν βρει έναν τρόπο να βγάζουν κέρδος δημιουργώντας πανάκριβα τετράτροχα σε περιορισμένα αντίτυπα. Πάντα εκεί έξω θα υπάρχουν και οι ανάλογοι αγοραστές που θα δαπανήσουν οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να έχουν ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο κορυφαίας τεχνολογίας και επιδόσεων, από τα γεννοφάσκια του. Και η Lamborghini Veneno είναι ένα αυτοκίνητο αυτής της μοναδικής κάστας!
Φώτης Ραΐσης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου