ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ULIVE"

 «Λουκούμι» ήταν ο σημερινός τηλεοπτικός καυγάς ανάμεσα στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.  Αμφότεροι αναμένεται να καρπωθούν τις «δάφνες» της τηλεμαχίας τους, καθώς αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους διεξάγεται η τηλεοπτική δημοκρατία στην Ελλάδα.
   Επίσης, είναι οι ίδιοι όροι που επιβάλλονται σε δημοσιογράφους, θεσμικούς και... ότι άλλο παρελαύνει μπροστά από τις οθόνες μας. Δηλαδή να μπαίνουν στα τηλεοπτικά στούντιο με την ψυχολογία που έμπαιναν κάποτε οι «μονομάχοι» στην αρένα. Με στόχο «ο θάνατος σου, η ζωή μου». 

Το μοναδικό ευτύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι «μονομάχοι» στερούνται της δυνατότητας να έχουν στην κατοχή τους σπαθιά, ξίφη και πιστόλια. Μοναδικό τους «όπλο» είναι η «γλώσσα» που χρησιμοποιούν και οι.. εκδοχές της. Άλλες φορές είναι η γλώσσα της αλήθειας. Άλλες φορές του λαϊκισμού, της παραπλάνησης και άλλες φορές της δημαγωγίας.

Στην επίμαχη εκπομπή νιώσαμε ευτυχείς που μίλησαν όλες οι... γλώσσες. Αν βέβαια η κ. Τσαπανίδου ήταν αναλυτική γνώστρια όλων των πτυχών και των λεπτομερειών του πολέμου που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια γύρω από τη μεταλλευτική δραστηριότητα και την εξελισσόμενη επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής, ίσως τα αποτελέσματα της συζητήσεως, που θα ήθελε να’ χει με τον κ. Καμμένο να ήταν πιο ουσιαστικά για τον κόσμο εκτός Χαλκιδικής.

Καθώς, αυτός ο κόσμος χάρη στα ανεξάντλητα πυροτεχνήματα, που πετάει πυκνά συχνά η αντιμεταλλευτική κομπανία στον αέρα, έχει φτάσει στο σημείο να βαριέται τη ζωή του ακούγοντας συνέχεια για κραυγαλέα «θα»... καταστροφών, ... θανάτων, ... μολύνσεων και... τοξικοτήτων, που δήθεν συμβαίνουν ή θα συμβούν στο μέλλον και θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει.

Μη γνωρίζοντας λοιπόν η κ. Τσαπανίδου (άλλα και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δημοσιογράφων) τα καθημερινά επεισόδια αυτού του σήριαλ, επιχείρησε με αφορμή την πολύ κακή στιγμή που είχε ο κ. Καμμένος στη ΔΕΘ να τον στριμώξει. Το αποτέλεσμα μπορεί να τη δικαίωσε.

 Η εκπομπή της όμως αφησε επάνω στη μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής κάποιες σκιές, που δεν τις αξίζουν και που οφείλονται στον κ. Καμμένο, ο οποίος στην προσπάθεια του να ανταπεξέλθει στο σφυροκόπημα της δημοσιογράφου χρησιμοποίησε όλες τις... γνωστές γλώσσες. 

Σ’ ότι αφορά τη μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής κ. Καμμένος είπε και αλήθειες. Περισσότερες ήταν οι  ανακρίβειες που διατύπωσε. Θα ασχοληθούμε με μερικές από αυτές και θα αφήσουμε τα συμπεράσματα σε εσάς φίλοι αναγνώστες.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

  • ·   Βασική πηγή αντιμεταλλευτικής ενημέρωσης του κ. Καμμένου στη ΒΑ Χαλκιδική είναι η «ενωτική πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Αριστοτέλη». Πρόκειται για μια νεοσύστατη παράταξη με πατριδο- οικολογικό προφίλ, που θέλει να κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε έγγραφο της όταν μιλούσε για τις τιμές του αρσενικού που εντοπίστηκαν στις γεωτρήσεις στο Νεοχώρι. 



  • ·  Ομολόγησε επίσης ότι έχει «πολιτική σχέση» με το δήμαρχο Βόλβης τον κ. Δημήτρη Γαλαμάτη και ότι συνεπάγεται μ' αυτό.

ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

  •      Είπε: «υπάρχουν παιδιά στις Σκουριές που πίνουν νερό με αρσενικό.»

 Είναι προφανές ότι κ. Καμμένος  μπερδεύεται λόγω tweet γιατί και δεν υπάρχουν παιδιά στις Σκουριές και όσα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής δεν πίνουν νερό με αρσενικό.

  • ·     Είπε επίσης: «στη Θεσσαλονίκη 1.500.000 κόσμος τρώει λαχανικά που ποτίζονται με αρσενικό από τις Σκουριές.» 

Αυτοί που ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο τον έσπρωξαν επίσης σε μια τεράστια πλάνη, καθώς οι «Σκουριές» η ΒΑ Χαλκιδική γενικότερα και τα Μαδεμοχώρια ειδικότερα δεν διαθέτουν ούτε τις εκτάσεις και ούτε φυσικά τις καλλιέργειες για να θρέψουν με λαχανικά όλο τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης. Δεν έχουμε ούτε τον κάμπο της Λάρισας, ούτε των Γιαννιτσών, ούτε καν του Λαγκαδά.

  • ·     Είπε ακόμη: «τούμπαρε φορτηγό με αρσενικό στη Ρεντίνα το οποίο χύθηκε στο δρόμο.»

Εδώ τι να πούμε; Θα πούμε  ευτυχώς που τράβηξαν τις φωτογραφίες οι ίδιοι οι αντιδρώντες, που δείχνουν ξεκάθαρα πως έγινε το συμβάν. Τουλάχιστον στο τελείωμα του, γιατί η αρχή και η μέση του ελπίζουμε να γίνουν αντικείμενο αστυνομικής και δικαστικής διερεύνησης, καθώς όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση σ’ αυτήν την ιστορία έγινε της... σύμπτωσης το κάγκελο.  

  • ·     Τέλος, ο κ. Καμμένος  απέδωσε την αποκάλυψη της ατυχούς στιγμής του έξω από τη ΔΕΘ σε «κρυφές κάμερες που βάζει ο Πάχτας

Και εδώ όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει, καθώς το επίμαχο βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα πρώτα από αντιμεταλλευτικό blog την Παρασκευή 13 Σεπετεμβρίου.


Για την ακρίβεια ο κ. Καμμένος για τα δυσκολίες που περνάει στην παρούσα φάση θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες από τους επικεφαλείς της αντιμεταλλευτικής κομπανίας, οι οποίοι έχουν αναγκάσει  τον κόσμο τους να κυκλοφορεί παντού με κάμερες και τελευταίας γενιάς κινητά και να χαίρονται σαν μωρά παιδιά, όταν γράψουν στην κάμερα τους κάποιον... επιφανή, που 'χει μιλήσει με υποτιμητικά λόγια είτε εναντίον της επένδυσης, είτε εναντίον του δημάρχου Αριστοτέλη. 

Κάποιοι εξ αυτών, που κυκλοφορύν με κάμερες έχουν τόσο πια αφομοιώσει τη βία και την καφρίλα που δεν κατάλαβαν όταν το ανέβασαν στο youtube τι κακό θα του έκαναν στην πορεία.

Δε θα ασχοληθούμε με την ατάκα του που λέει ότι «με βρήκαν μητέρες από το Νεοχώρι και μου είπαν για το αρσενικό», από σεβασμό και μόνο στην πιθανότητα κάποιες από τις κυρίες που τον πλησίασαν να’ ναι μητέρες. Πάντως, αυτές που φαίνονται στα πλάνα από το Νεοχώρι δεν κατάγονται.

Φίλοι αναγνώστες κρατήστε τα όλα αυτά. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη. Το δυσάρεστο για όλους όσους χρησιμοποιούν το ψεύδος, τη σπέκουλα, τη ραδιουργία και τη σκευωρία για να χτυπήσουν την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ιστορία των Μαδεμοχωρίων είναι ότι χαζοί και αφελείς δεν μένουν πια εδώ...


Οσοι δεν είδατε, μπορείτε να δείτε εδώ την εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου