ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ανασκόπηση 2013: Οι αξιομνημόνευτες στιγμές στον Παγκόσμιο αθλητισμού (video)

Οι πέντε στιγμές του Παγκόσμιο Αθλητισμού που θα μας μείνουν από το έτος που μόλις πέρασε.

Η παραδοχή του Άρμστρονγκ
Ο Λανς Άρμστρονγκ παραδέχτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ και μεταδόθηκε μέσω της εκπομπής της ότι χρησιμοποίησε απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του.
Ο Άρμστρονγκ ομολόγησε ότι έχει χρησιμοποιήσει την ορμόνη EPO, έχει κάνει μεταγγίσεις αίματος και χρήση άλλων απαγορευμένων ουσιών ώστε να καταφέρει να κερδίσει τους τίτλους που κατέκτησε, τονίζοντας πως θα ήταν αδύνατο να κερδίσει τον αγώνα χωρίς να κάνει χρήση παράνομων ουσιών.
Η στιγμή της παραδοχής του Άρμστρονγκ για το ντόπινγκ
Armstrong
Υπόθεση Πιστόριους
Ένα χρόνο μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όσκαρ Πιστόριους κέντρισε πάνω του τα βλέμματα για λάθος λόγους. Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, o Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, περνώντας την για διαρρήκτη, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake. Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης, ενώ η γραμμή υπεράσπισής του υποστήριξε πως πρόκειται για ατύχημα. Στις 22 Φεβρουαρίου 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμύριο ραντ (85.470 ευρώ).
Ο Πιστόριους κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του!
Oscar Pistorius
Ο Μάρεϊ έγραψε ιστορία
Για πρώτη φορά ύστερα από 77 χρόνια το Wimbledon πηγαίνει σε βρετανικά χέρια, καθώς ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 3-0 του Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό.
Αυτός ήταν ο δεύτερός του τίτλος σε Grand Slam στην καριέρα του. Ο Σκοτσέζος τενίστας στον μεγάλο τελικό του Wimbledon επικράτησε του νούμερο ένα του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς με έναν αρκετά άνετο τρόπο με 3-0 για να κατακτήσει το πρώτο τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά.
Wimbledon: «Έγραψε» ιστορία ο Μάρεϊ, 3-0 τον Τζόκοβιτς
Andy Murray
Το αντίο ενός... Σερ!
Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην τελευταία εντός έδρας αναμέτρηση των «κόκκινων διαβόλων» με αυτόν στον πάγκο, το γήπεδο ήταν γεμάτο παρά τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων.
Όλοι, ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Σκοτσέζο τεχνικό για την προσφορά του στην ομάδα. Οι παίκτες των δύο ομάδων σχημάτισαν ένα… δρομάκι όπου πέρασε ο έμπειρος τεχνικός με όλο το γήπεδο να είναι όρθιο και να χειροκροτεί τον σπουδαίο αυτόν προπονητή.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανατριχίλα στο «αντίο» του Φέργκιουσον 
Alex Ferguson
Μπάγερν Μονάχου: Η απόλυτη ομάδα!
Τίποτα δεν άφησε στο πέρασμά της η Μπάγερν Μονάχου για το 2013. Κατακτώντας το τρεμπλ έδειξε με περίτρανο τρόπο πως ήταν η καλύτερη ομάδα του κόσμου.
Κάτι που δεν χωράει αμφιβολία με βάση τις επιδόσεις της. Ο δεύτερό της τίτλος της σεζόν, ήταν και ο πιο μεγάλος.
Επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στον μεγάλο τελικό του Champions League κατάφερε να μπει στο κλειστό κλαμπ συλλόγων με τους τρεις τίτλους σε μία σεζόν.
Ο Ρόμπεν των… Βαυαρών 
bayern munich

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου