ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Φοιρός για όλα: Χρειαζόμαστε μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία μας- Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνω προπονητής στον ΑΡΗ

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ, μίλησε για όλους και για όλα στo "Αθλητικό Μετρόπολις", δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ξαναπροπονήσει τον ΑΡΗ, παρά τα όσα ακούγονται.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:
Για τον ρόλο του: "Ξεκάθαρος ρόλος δεν υπάρχει, δεν έχω συζητήσει με τον πρόεδρο. Η θέση μου είναι δίπλα στον Σούλη Παπαδόπουλο και δίπλα στην ομάδα και όπου μπορώ να βοηθήσω".....


Για την εικόνα του Άρη: "Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Αγωνιστικά έγιναν πολλά λάθη το καλοκαίρι και συνεχίσθηκαν μέχρι και πριν από λίγο, όπου μας έφυγαν οι δυο καλύτεροι μας παίκτες, ο Ουντόντζι και ο Ελσνερ. Θα παίξουμε με τα παιδιά που υπάρχουν. Όσο μπορούμε θα ενισχύσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται με τους υπάρχοντες όρους. Παλεύουμε να πάρουμε άδεια. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις στην ομάδα. Χρειαζόμαστε μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Και η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη".
Για τον αν διορθώνονται τα πράγματα: "Έχουμε ακόμα 15 παιχνίδια. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Θα υπάρξει βελτίωση. Όλα γίνονται. Αν έρθει μια νίκη θα αλλάξει και η ψυχολογία μας. Μπορούμε και ελπίζουμε ότι θα αλλάξει το σκηνικό".
Για την στήριξη του κόσμου: "Πρέπει όλοι να στηρίξουν την ομάδα και να δώσουμε τη δυσκολότερη μάχη της ιστορίας μας. Να έρθουν όλοι μαζί μας. Όταν είμαστε όλοι μαζί είμαστε ισχυροί. Να είμαστε ενωμένοι".
Για το παιχνίδι με την Καλλονή: "Με το που οι παίκτες δέχτηκαν το γκολ έπεσε η ψυχολογία τους. χρειαζόμαστε μια νίκη για να μας αλλάξει την ψυχολογία μας".
Για τη φημολογία που τον θέλει να αντικαθιστά τον Παπαδόπουλο στον πάγκο του Άρη: "Είναι παραφιλολογία. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να ξαναγινώ προπονητής στον Άρη. Είμαι δίπλα στον Σούλη Παπαδόπουλο, μπορεί να κοιμάται ήσυχος."
Για τις μεταγραφικές κινήσεις του Άρη: "Συζητάμε συνεχώς με τον προπονητή. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το ρόστερ τηρούμενων των αναλογιών".
O Φοιρός παραχώρησε δηλώσεις και στα "ΑΝ 98,7":
Αναλυτικά:
Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: "Έχει δέκα χρόνια που έφυγα από την ομάδα, η οποία αντιμετώπιζε τότε τεράστιες δυσκολίες στη μετά-Ζαχουδάνη εποχή, με 18 εκ. χρέη, και τώρα που επιστρέφω υπάρχουν σχεδόν διπλάσια προβλήματα. Όλη η Αρειανή οικογένεια αγωνίζεται αυτή την εποχή για την επιβίωσή του συλλόγου. Γίνεται σκληρή δουλειά, από όσα έχω διαπιστώσει μέχρι στιγμής, τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Τόσο ο κ. Σκόρδας όσο και ο Σούλης Παπαδόπουλος κάνουν ό,τι μπορούν, μαζί με τους ανθρώπους όλης της Π.Α.Ε.. Προσωπικά, έχω έρθει ως ένας στρατιώτης για να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ και να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω ό,τι μου ζητηθεί".
Για το «άνοιγμα» της διοίκησης προς οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει και την ανάγκη στήριξης της ομάδας την προσεχή Κυριακή με τον Ατρόμητο, ο κ. Φοιρός παραδέχτηκε: "Είναι σωστές κινήσεις. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κοιτάμε πρόσωπα ή τυχόν παρεξηγήσεις κατά το παρελθόν. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, που πρέπει όλοι οι Αρειανοί να σταθούν στο πλευρό της ομάδος, της διοίκησης και του προπονητή, για να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια μήπως και τη σώσουμε. Την Κυριακή πρέπει να έρθουν στο γήπεδο άπαντες και να βοηθήσουν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδοκιμάζουν παίκτες σε τυχόν λάθη που θα κάνουν. Είναι νεαροί ως επί το πλείστον, θα κάνουν λάθη, έχουν άγχος και πρόβλημα και οι ίδιοι αυτή την εποχή. Είναι μια περίοδος στην οποία όποιος δε θέλει το καλό της ομάδας, αποδοκιμάζει τους παίκτες"!
Ερωτώμενος για το ακατάρριπτο ρεκόρ των 14 αγωνιστικών χωρίς ήττα για τον Άρη (8-6-0) κατά τη σεζόν 1993/94, από καταβολής Α' Εθνικής (1959/60), στην οποία ο ίδιος ήταν προπονητής, θυμήθηκε: "Ήταν μια πολύ καλή σεζόν για την ομάδα τότε. Είχαμε καταφέρει να αποκτήσουμε αρκετούς και πολύ καλούς παίκτες. Ήδη από την προηγούμενη είχαμε προχωρήσει σε κάποιες επιλογές νεαρότερων παικτών όπως οι Κολτσίδας, Σαπουντζής, Στρατηλάτης, ο Μητσόπουλος νωρίτερα, το καλοκαίρι ήρθαν οι Λόντσαρ, Μιλόγεβιτς, Μαυρογενίδης, ενώ το Δεκέμβριο αποκτήσαμε τους Ιβάν, Κωφίδη, Τσιαντάκη, και μέσα σε ένα χρόνο μαζεύτηκε μια ομάδα η οποία αποτελούταν από πάρα πολύ καλούς παίκτες. Δημιουργήθηκε μια ομάδα η οποία έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έπαιρνε και τα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή φτάσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα από την Α.Ε.Κ., το οποίο τελικά χάσαμε σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, στην Έδεσσα και τη Λιβαδειά, περίπου έξι-επτά αγωνιστικές πριν το τέλος".
Για τη φάση του γκολ της ισοφάρισης από την Καλλονή στο παιχνίδι του Ο.Α.Κ.Α. και όσα τους είπε ο διαιτητής στην ανάπαυλα, επεσήμανε: "Υπήρχε τράβηγμα, ο διαιτητής (σ.σ.: Καμπαξής) μπορούσε να το ακυρώσει ως επιθετικό φάουλ και δε μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν το έκανε. Του το επισημάναμε στο ημίχρονο και μας απάντησε ότι είχε ιδίαν άποψη και πως δεν ήταν φάουλ! Πιστεύω ότι ήταν ένα τρομερό λάθος του διαιτητή".
Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 15:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τόνισε: "Ξέρουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι ότι ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα. Ο Άρης, όμως, δεν έχει επιλογές. Πρέπει να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι με όλες μας τις δυνάμεις -ο προπονητής θα επιλέξει πώς, οι παίκτες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους αλλά κι ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου