ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

"Μια φωτογραφία=χίλιες λέξεις" ή και κάτι παραπάνω???
Επανερχόμαστε στο θέμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν προχθές στο Χοντρό Δέντρο ανάμεσα σε ακτιβιστές που αντιτίθεται στην επένδυση και αστυνομικών δυνάμεων. 

"Τροφή" στην επαναφορά μας έδωσε η ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζεται, ότι δεν υπήρξε η "κακοποίηση" των ακτιβιστών, ενώ παράλληλα δίνεται και άλλοθι στους άνδρες της αστυνομίας που μπήκαν στην άχαρη διαδικασία να μετακινήσουν με το ζόρι τους ξαπλωμένους και καθισμένους στο οδόστρωμα διαδηλωτές.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ρίχνει την ευθύνη για τη διάλυση της κινητοποίησης στις πάγιες εντολές που λαμβάνουν οι αστυνομικοί και προέρχονται από την πολιτική ηγεσία που, κατά τη γνώμη του, απαιτεί: "την καταστολή με πυγμή οποιαδήποτε αντίδρασης".

Αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής συμπεριφέρεται τίμια απέναντι στην αστυνομία. Της προσφέρει μια "ασπίδα προστασίας", καθώς αναγνωρίζει τις... επιτυχίες που από κοινού απέφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά τα πρόσφατα και αμελητέα σύννεφα, η συνεργασία των αντιδρώντων και της αστυνομίας στην πάταξη των... αλλεπάλληλων "εγκλημάτων" και "παραβάσεων" που σημειώνονται στις... #Skouries.

Μέχρι εκεί... Πέρα απ' αυτό, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους λόγους συνεχίζει να καλύπτει τον καταχρηστικό χαρακτήρα αυτών των στημένων διαμαρτυριών, που παρεμποδίζουν και δημιουργούν συνθήκες ψυχολογικής πίεσης σε πολίτες που πηγαίνουν ή αποχωρούν από την εργασία τους. 

Και είναι απορίας άξιον, πως σκοπεύει αυτό το κόμμα να προβεί, ως κυβέρνηση, στην"παραγωγική ανασυγκρότηση" της χώρας, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη του, όταν επανειλημμένα χαϊδεύει αργόσχολους σε βάρος παραγωγικών εργαζομένων.

Σ' ότι αφορά την ταμπακιέρα που βρήκαν για να παίζουν τις τελευταίες μέρες οι αντίχρυσοι και συνδεδεμένοι μηχανισμοί στήριξης τους και αφορά τα "επικίνδυνα" υλικά επίστρωσης των δασικών δρόμων στις Σκουριές και τα κοντέινερ που πρόκειται να εγκατασταθούν στο εργοτάξιο, δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "Ελληνικός Χρυσός" κ. Κώστας Γεωργαντζής, ο οποίος είπε τα εξής: 

"Το υλικό που στρώνουμε στον εν λόγω δρόμο είναι από λατομεία της περιοχής. Σε ότι αφορά τις δειγματοληψίες, μπορεί να κάνει όποιος θέλει.Αυτό το παιχνιδάκι με τις άδειες για κοντέινερ παρατράβηξε. Δεν φτιάχνουμε μεταλλείο με την άδεια της πολεοδομίας, φτιάχνουμε μεταλλείο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές", δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργαντζής.

Ο κ. Γεωργαντζής αναφέρεται στην έγκριση της συμπληρωματικής τεχνικής μελέτης από το ΥΠΕΚΑ η οποία υπογράφτηκε στις 16/1/2014 και αφορά την κατασκευή "Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης των Εργασιών της Περιόδου Προπαρασκευής του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας".

Η σχετική έγκριση που αφορά όλες αυτές τις εργασίες για τις οποίες διαμαρτύρονται οι πολέμιοι της μεταλλευτικής έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδατης εταιρείας.

Εννοείται, ότι το... παρερμηνευτικό τμήμα του "κονκλαβίου της Ιερισσού" δίνει και πάλι τις δικές του αυθαίρετες ερμηνείες.

Δεν πειράζει. Αυτή είναι η δουλειά του, ασχέτως,  αν εκτίθεται και διαψεύδεται διαρκώς από την πραγματικότητα. Αδιάφορο... Ο σκοπός έχει σημασία.


http://politesaristoteli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου