ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ν. Μουδανιά: Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του υπ. αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στ. Βαλιάνου

    Θερμή υποδοχή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με τη στήριξη της ΝΔ επεφύλαξε πλήθος στελεχών της ΝΔ Χαλκιδικής , κατά την παρουσίασή του από τον επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου. 
    Παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, η διαδικασία θύμιζε περισσότερο πολιτική συγκέντρωση αφού, τα στελέχη της ΝΔ Χαλκιδικής την πλαισίωσαν αυθόρμητα, δίνοντας μήνυμα νίκης .





Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιαννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην επιλογή του κ. Βαλιάνου λέγοντας πως ο ακέραιος χαρακτήρας και η σοβαρή πολιτική του παρουσία , ήταν οι βασικοί παράγοντες που τον οδήγησαν σ’αυτή. Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ευχαρίστησε θερμά τον Γιάννη Ιωαννίδη για την εξαιρετική τιμή που έκανε στο πρόσωπό του και δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει με συνέπεια τη Χαλκιδική. 

Ο κ. Βαλιάνος εξήρε μάλιστα την πολιτική παρουσία του Γιάννη Ιωαννίδη υπογραμμίζοντας ότι χαρακτηρίζεται από ήθος και σοβαρότητα «ο Γιάννης Ιωαννίδης , δεν έρχεται για να πάρει αλλά για να δώσει στον τόπο», σχολίασε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής τονίζοντας μάλιστα τα εξής: «Θα κερδίσουμε τη μάχη κόντρα σε όσους θέλουν να διασπάσουν την παράταξη. Αυτοδιοίκηση σημαίνει μαχητικότητα και διεκδίκηση».

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων περιστράφηκαν γύρω από φλέγοντα ζητήματα της Χαλκιδικής όπως ποιος θα είναι ο κεντρικός στόχος της Π.Κ.Μ για τον οποίο ο κ. Ιωαννίδης απήντησε ότι βασικός στόχος είναι να μη κατασπαταλούνται τα Κοινοτικά Κονδύλια και να μπει τάξη στη διαχείριση των οικονομικών τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και Αντιπεριφερειών.


Σε ερώτηση για το αν προκαλεί προβληματισμό στη ΝΔ η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή το πολιτικό τοπίο για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας διαμορφώνεται με τρόπο που αποδεικνύει ότι την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα υποστηρίζει το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι η ΝΔ και ως εκ τούτου δεν προκαλείται ουδείς προβληματισμός στη ΝΔ.

Αναφορικά με το μέλλον του τουρισμού σε συνδυασμό με την ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της Χαλκιδικής, ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι η σύνδεση των στοιχείων αυτών και η ταυτόχρονη ανάδειξή τους , βασισμένη σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικά, θα οδηγήσει τη Χαλκιδική σε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική – οικονομική άνθιση και σε ουσιαστική επιμήκυνση της τουριστικής της περιόδου.

Αναφορικά με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης όσο και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισαν ότι οι παράμετροι είναι δύο : η απόλυτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η προστασία των θέσεων εργασίας στην περιοχή ενώ γνωστοποίησαν ότι είναι έτοιμη μια Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου για τα μεταλλεία τόσο για τη Χαλκιδική όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας , η οποία θα ελέγχει σχολαστικά την εξέλιξη των εργασιών. Επίσης, ο κ. Βαλιάνος σχολίασε τα εξής: «άλλοι αλλάζουν θέση σε ότι αφορά την επένδυση, εμείς παραμένουμε σταθεροί σε όσα έχουμε πει».

Τέλος , τα ονόματα των υπολοίπων στελεχών που θα απαρτίζουν το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα ανακοινωθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα . Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά μετερίζια, θα διακρίνονται από επαγγελματική και κοινωνική συνέπεια και θα καλύπτουν γεωγραφικά το ευρύ φάσμα της Χαλκιδικής.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου