ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ετοιμάζει θερμή υποδοχή στους... χούλιγκαν η Βραζιλία

Η Βραζιλία προσπαθεί να σταματήσει τους βίαιους οπαδούς ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ξεκινά σε περίπου ενάμιση μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση της χώρας έχει θεσπίσει διαδικασίες για τη διεθνή συνεργασία και για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την άφιξη πιθανών χούλιγκανς.
Ειδικότερα, κατά τις τελευταίες εβδομάδες σφύζει από δραστηριότητα η Έκτακτη Γραμματεία για την Ασφάλεια των μεγάλων γεγονότων (Sesge), που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου άλλων χωρών παρέχει πληροφορίες και τεκμηρίωση σχετικά με το θέμα των χούλιγκανς, που έχουν τιμωρηθεί με απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών γεγονότων στις χώρες καταγωγής τους.
Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα προωθηθούν στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των συνόρων.
«Η νομοθεσία μας καθορίζει σαφείς απαιτήσεις για την είσοδο στη χώρα. Η ομοσπονδιακή αστυνομία διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους και μπορεί να αποτρέψει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο από το να εισέλθει στη χώρα» δήλωσε ο γραμματέας του Sesge, Αντρέι Πάσος Ροντρίγκες.
Οι αρχές είναι επίσης σε στενή επαφή με τη FIFA και διασταυρώνουν τις πληροφορίες με τα στοιχεία για τους κατόχους των εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί.
Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε οπαδούς που έρχονται από την Αργεντινή και κυρίως στις «barras bravas», δηλαδή τις πλέον σκληροπυρηνικές ομάδες των οπαδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου