ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την Τρίτη 27 Μαΐου 40 φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη έκαναν ημερήσια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι πρωτοετείς Μηχανικοί Περιβάλλοντος ξεναγήθηκαν και στα 3 μέτωπα του μεταλλευτικού πεδίου της ΒΑ Χαλκιδικής από την υπεύθυνη περιβάλλοντος της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" κ. Έμμυ Γαζέα. 


 Επί της ουσίας, αυτοί οι νεοσσοί της Μηχανικής Περιβάλλοντος έζησαν μια προβολή του επαγγελματικού μέλλοντος τους. Το πως δηλαδή η αποκατάστασης του περιβάλλοντος από θεωρία γίνεται πράξη σε περιοχές όπου έχει προηγηθεί μεταλλευτική παρέμβαση.

Πήγαν στο εργοστάσιο της Ολυμπιάδας και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εμπλουτισμού που μετατρέπει τα μεταλλευτικά απόβλητα που υπάρχουν από την εποχή του Μποδοσάκη στην λίμνη τελμάτων σε εμπορεύσιμο μεταλλευτικό συμπυκνώμα.


Επισκέφτηκαν το φυτώριο της Ολυμπιάδας, που καταλαμβάνει μια έκταση 100 στρεμμάτων και υπάρχουν μέσα σ' αυτό όλα τα αναγκαία "εργαλεία" (δέντρα, φυτά, άνθη), που θα χρησιμοποιηθούν στην τελική φάση της αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων, πριν αποδοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία.



Στη συνέχεια οι φοιτητές βρέθηκαν στους εργοταξιακούς χώρους του Μάδεμ Λάκκου και των Σκουριών και αναχώρησαν για την Κοζάνη έχοντας αποκομίσει γνώσεις και παραστάσεις που θα τους φανούν απολύτως χρήσιμες στο πλαίσιο της αφομοίωσης των εξελισσόμενων συνθηκών και τεχνολογιών της επιστήμης τους.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου