ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Προσδοκώ ότι θα περάσουμε στους 8....

Ελάχιστοι πιστέψαμε πριν αρχίσει το Μουντιάλ ότι η Εθνική μας θα περνούσε τον όμιλο και πολλοί λιγότεροι επιμέναμε ότι ακόμα και μετά την 3άρα στον πρώτο αγώνα θα προκρινόταν στους 16.
Τελικά τα κατάφερε και έγινε η υπέρβαση για πρώτη φορά στην ιστορία μας. 
Με Κολομβία: Δίκαιη η ήττα της Εθνικής μας από τη μέτρια αλλά ανώτερη Κολομβία. Το βαρύ σκορ όμως δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Ήταν απρόσμενα άνευροι οι παίχτες μας και μπήκαν νωθρά. 

Ο Χολέβας ήταν εκτός κλίματος με πολλά αμυντικά λάθη. Καταπληκτικοί ήταν Κονέ και Τοροσίδης, κεφάτος ο Φετφατζίδης. Οι υπόλοιποι από μέτριοι έως απλά θετικοί. Παρόλα αυτά δημιούργησαν τελικές προσπάθειες που ήταν κάποιες κλασσικές. 

Δυο καλά σουτ από Κονέ, κεφαλιά Τοροσίδη, δοκάρι Γκέκα, σουτ σύριζα άουτ από Σαμαρά. Με Ιαπωνία: Στράβωσε ο αγώνας μετά την ανόητη κόκκινη του Κατσουράνη και τον τραυματισμό του (μέτριου) Μήτρογλου. Αναγκαστικά θυσιάστηκε ο Φετφατζίδης (έγινε αλλαγή) και ο Κονέ που μετατοπίστηκε στα άκρα. Λίγος ο Γκέκας, δυνατοί και σταθεροί οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (εκτός μιας φάσης).

 Παρόλα αυτά ακόμα και με 10 παίχτες υπήρχε αγωνιστικότητα από τους διεθνείς μας. Κάναμε κάποιες καλές φάσεις (σουτ Κονέ, Τοροσίδη, κεφαλιά Γκέκα) για να κλέψουμε το παιχνίδι. Η Ιαπωνία δεν έδειξε και πολλά πράγματα. Πήραμε την ισοπαλία και αναπτερώθηκε το ηθικό. 

Με Ακτή Ελεφαντοστού: Τεράστια νίκη με την πλάτη στον τοίχο πάλι. Ξεκίνημα με 2 αναγκαστικές αλλαγές και έχοντας απομείνει μόνο μία για το υπόλοιπο του αγώνα. Όμως οι ποδοσφαιριστές μας δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν το καλύτερο ίσως παιχνίδι σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. 

Με μπροστάρηδες Σαμαρά, Χριστοδουλόπουλο αποδείξανε ότι μπορούν να παίξουν μοντέρνο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Πάθος, τρεξίματα, ιδανικές (αντ)επιθέσεις, καλή άμυνα και καθαρή σκέψη. Το πέναλτι στο τέλος ήταν η δικαίωση γιατί αξίζαμε να κερδίσουμε βάση της εμφάνισης μας. 

Γενικά η εικόνα της Ελλάδας ήταν πολυπρόσωπη. Έπαιξε το γνωστό αμυντικό σύστημα που αρέσκεται εδώ και 12 χρόνια , είχε κάποια νεκρά διαστήματα αλλά και ένα νέο επιθετικό τρόπο που κατάφερε να εντυπωσιάσει. Τώρα εμπόδιο μας η φιλόδοξη και απρόβλεπτη Κόστα Ρίκα. Ασφαλώς δεν είναι το μεγάλο όνομα αλλά είναι επικίνδυνη και υπολογίσιμη εφόσον πέρασε πρώτη από έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η ομάδα μας πλέον είναι ικανή για όλα, προσδοκώ ότι θα περάσουμε στους 8.. 

Άγγελος Μαυρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου