Ζει το όνειρό της η Αρναία, ένα μικρό ορεινό χωριό της Χαλκιδικής με περίπου 3000 κατοίκους. Το καμάρι της περιοχής, ο Απόλλων, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα «σαλόνια» της Γ΄ Εθνικής του χρόνου, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού, μετά την πτώση των Διγενή Λακκώματος και Μουδανιών (και αν δεν αλλάξει κάτι σε δεύτερο βαθμό). 
Και στο πιο ιδανικό τάιμινγκ, αφού η ομάδα του Χρήστου Νεοφώτιστου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής (ιδρύθηκε το 1913!). Γενέθλια με άνοδο-υπέρβαση λοιπόν για τους Μακεδόνες, που έχουν πρόεδρο τον Σάκη Κιάτο και όχι πολλούς γνωστούς παίκτες στο ρόστερ (ξεχώρισαν κυρίως ο γκολκίπερ Καραβελίδης και οι Κελεσίδης, Τσιντογιάννης, Δημογκίκας και Χ. Παπαδόπουλος).
 Η συνταγή θα μείνει ίδια όπως φαίνεται και στη Γ΄ Εθνική (ίδιος πρόεδρος, ίδιος κόουτς), με τον Νεοφώτιστο να μιλά στο dokari.gr για την ιστορική επιτυχία: «Το μυστικό της ανόδου για μένα ήταν η χημεία, το δέσιμο και η ομοιογένεια. Ήμασταν ομάδα διετίας, δεν έγιναν πολλές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι. Εκμεταλλευτήκαμε το πρόγραμμα στα μπαράζ, τα τρία σερί παιχνίδια στην έδρα μας που κερδίσαμε και εμείς κάναμε να φαίνεται εύκολη η άνοδος της Αρναίας. Ήταν μια ιστορική επιτυχία και του χρόνου θα παίξουμε με ομάδες που έχουν οντότητα και δυναμική στο χώρο. Μια νέα πρόκληση».
«Θέλαμε το νταμπλ και το κάναμε»
Για να συνεχίσει ο Χρήστος Νεοφώτιστος, που έχει εργαστεί ακόμα σε Επανομή (γυμναστής τερματοφυλάκων), Μαρμαρά, ΕΠΣ Χαλκιδικής, ενώ ως γκολκίπερ αγωνίστηκε σε Εδεσσαϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Κασσάνδρα, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και Ορέστη Ορεστιάδας: «Τίποτα δεν ήρθε τυχαία. 
Στόχος μας ήταν το νταμπλ και συνδυάσαμε την άνοδο με το Κύπελλο, σε μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, που συνέπεσε με τα γενέθλιά μας για τα 100 χρόνια. Δεν μετρά η φανέλα και ο πληθυσμός μιας τοποθεσίας. Θέλουμε να τα καταφέρουμε και στη Γ΄ Εθνική. 
Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα και δική μας μέριμνα είναι η ανάδειξη του νεαρού ταλαντούχου Χαλκιδικιώτη παίκτη, για να μην φεύγει αλλού. Στόχος θα είναι η γρήγορη σωτηρία, η άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η καταξίωση στο υψηλότερο επίπεδο. 
Θα υπάρχει ανταγωνισμός και για να μην πέσουμε πρέπει να πρωταγωνιστούμε. Προς το παρόν ξεκουραζόμαστε και θα υπάρξει χρόνος για σωστό σχεδιασμό. Όσο για μένα, σίγουρα είναι η πιο επιτυχημένη σεζόν στην προπονητική καριέρα μου και εκτός απροόπτου θα παραμείνω».
http://www.dokari.gr/