ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League

Πολλά οφέλη μπορεί να αποφέρει στον ΠΑΟΚ η φετινή του παρουσία στο Europa League, αφού πρώτα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζίμπρου Κισινάου. 



Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα "GOAL News" ο "Δικέφαλος" αυτήν τη στιγμή είναι 15ος καλύτερος σε όλη την διοργάνωση κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 Για να μείνει σε αυτήν τη θέση και μετά τα πλέι οφ της διοργάνωσης, θα πρέπει η Άρσεναλ να αποκλείσει την Μπενφίκα και να προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Στεάουα Βουκουρεστίου και η Σάλτσμπουργκ. 

Αυτό γιατί Άγγλοι, Ρουμάνοι και Αυστριακοί έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ στον πίνακα της UEFA. Επίσης, αν ο ΠΑΟΚ παραμείνει 15ος θα έχει ελπίδες να βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης, που θα γίνει στις 29 Αυγούστου στο Μονακό. 

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει, αφ' ενός να αποκλείσει την Ζίμπρου, αλλά και να αποκλειστούν τρεις από τις επτά ομάδες που έχουν υψηλότερο συντελεστή από εκείνον. Αυτές είναι οι: Λιόν, Ίντερ, Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Βιγιαρεάλ, Τβέντε και Μέταλιστ Χάρκιβ. 

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να "πέσει" από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ομίλους του Europa League θα εισπράξει 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τους έξι αγώνες της συγκεκριμένης φάσης, συν τα μπόνους νίκης και ισοπαλίας, που την περασμένη σεζόν "άγγιξαν" το ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Επίσης, θα πάρει χρήματα κι από το μάρκετ πουλ της Ελλάδας. Το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από το πόσες ελληνικές ομάδες θα βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης. Την περασμένη σεζόν, που ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους πήρε 2.4 εκατομμύρια ευρώ. 

Φέτος, αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός και προκριθεί ο Αστέρας Τρίπολης, το μάρκετ πουλ θα μοιραστεί ακριβώς στη μέση, ενώ αν προκριθεί το "τριφύλλι" μαζί με τον ΠΑΟΚ, τότε οι "πράσινοι" θα έχουν ένα μικρό... προβάδισμα. 

Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο ΠΑΟΚ στην βαθμολογία της UEFA βρίσκεται στην 49η θέση με 36.460 βαθμούς, τρεις θέσεις πίσω από την Λίβερπουλ, ενώ αν κάνει περίπου πέντε νίκες, μπορεί να πλησιάσει ακόμη και τον Ολυμπιακό και να μπει στην πρώτη 30αδα της γενικής βαθμολογίας.

http://athlitikotetradio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου