ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μπακατσιάνος:"Γνωριμία με τους επαγγελματίες που θα διαφημιστούν στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ"


Το εστιατόριο “Μπακατσιάνος” βρίσκεται στην Αρναία της Χαλκιδικής.
  Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.


Στους πρόποδες του Χολομώντα και σε υψόμετρο 620 μ., σε μόλις 70 χλμ. απόσταση από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται η παραδοσιακή Αρναία, ένα από τα πιο γραφικά χωριά, όχι μόνο της Χαλκιδικής αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας. Ύστερα από μια 45λεπτη διαδρομή μέσω άριστου οδικού δικτύου και υπέροχης φύσης, η θέα μαγευτική!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μοναδικό, παραδοσιακό ιστορικό οικισμό, ανάμεσα σε δύο πανέμορφα βουνά τον Χολομώντα και το Δρεβενίκο.

Αναζωογονητικός προορισμός για όσους αναζητούν ξεκούραση και ηρεμία. Εξαιρετικής ομορφιάς, καθαρή και περιποιημένη, γεμάτη μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια και καφενεία. Εκεί θα βρείτε χειροποίητα προϊόντα υψηλής ποιότητας, από τις οικοτεχνίες της Αρναίας: Παραδοσιακά υφαντά, ευωδιαστό μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκες χωριάτικες χυλοπίτες και τραχανά.

Βρεθήκαμε στο σήμα κατατεθέν της Αρναίας, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο ή αλλιώς “Αρχοντικό Γιατράδικο”, που βρίσκεται στην πλατεία. Σε ένα διώροφο κτίσμα ανακαινισμένο αρχοντικό του 18ου αιώνα, μοναδικό σε όλη τη Χαλκιδική, φιλοξενείται μια ολοκληρωμένη συλλογή του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής.

Κι όταν φθάσει η ώρα του φαγητού, στο πανέμορφο άλσος της Αγίας Παρασκευής, βόρεια της Αρναίας (700 μ.) με το παραδοσιακό ξωκλήσι του 1912, κατάφυτο από βελανιδιές, ανακαλύψτε το ιδανικό μέρος για σπιτική περιποίηση. Την παραδοσιακή ταβέρνα “Μπακατσιάνος”. Ο σεφ Δημήτρης μετά από μια μακρόχρονη περιήγηση και ειδικές σπουδές σε Ανώτερες Σχολές των Βρυξελών επέστρεψε στον τόπο του αναμιγνύοντας με ταλέντο την ευρωπαϊκή γνώση και εμπειρία του με τα αγνά υλικά της περιοχής, αναζωογονώντας έτσι τις παραδοσιακές συνταγές της Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα της Μακεδονίας.

Όπως τα καταπληκτικά άγρια μανιτάρια που μας μαγείρεψε με διαφορετικούς τρόπους και τα πεντανόστιμα άγρια κυνήγια. Όλα αυτά και άλλα ωραία εδέσματα τα συνοδέψαμε με εκλεκτά κρασιά επιλεγμένα από μια πλούσια και προσεγμένη κάβα. Το εξαιρετικό περιβάλλον, οι προσιτές τιμές και το άψογο σέρβις μας έκαναν να μας μείνει αξέχαστη αυτή η βόλτα στη βόρεια Χαλκιδική. Αν επιθυμείτε βέβαια μπορείτε να επιμηκύνεται την διαμονή σας στην περιοχή χάρη στους πολύ ωραίους παραδοσιακούς ξενώνες της Αρναίας. 




Φτάνοντας στο φημισμένο άλσος της Αγίας Παρασκευής, με το ιστορικό εκκλησάκι του, 800 μόλις μέτρα βόρεια της Αρναίας, θα συναντήσετε το εστιατόριο ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ το οποίο σας καλωσορίζει και πάλι υπό νέα διεύθυνση και πλήρως ανακαινισμένο. Το εστιατόριο, κατασκευασμένο από πέτρα και ξύλο, φωλιάζει μέσα στο μαγευτικό δάσος από πανύψηλες βελανιδιές.
Ταβέρνα ΜπακατσιάνοςΤαβέρνα ΜπακατσιάνοςΤαβέρνα ΜπακατσιάνοςΤαβέρνα Μπακατσιάνος
Εδώ ο επισκέπτης της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνει με το γευστικότερο τρόπο την περιήγηση του θαυμάζοντας τις ομορφιές που προσφέρει η φύση.
Στο εστιατόριο ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ μπορεί κανείς να απολαύσει αυθεντική σπιτική κουζίνα με πατροπαράδοτες συνταγές, ντόπια κρέατα άριστης ποιότητας, ποικιλία εξαιρετικών ορεκτικών και ουζομεζέδων, ντόπιο τσίπουρο ή κάποιο κρασί από την πλούσια κάβα του.
Κάθε εποχή του χρόνου στον προσεγμένο εσωτερικό ή εξωτερικό του χώρο, το εστιατόριο ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ προσφέρει στους επισκέπτες του υπέροχες γεύσεις, φιλόξενο περιβάλλον και άψογη εξυπηρέτηση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου