ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο υποστηρικτής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ εστιατόριο "Μπακατσιάνος" στην εκπομπή "Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα

Η εκπομπή μας ταξιδέψε στην ορεινή Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Αρναία.
Η Χαλκιδική είναι πολύ γνωστή για τις παραλίες της ωστόσο το ίδιο όμορφη είναι και στο εσωτερικό της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καλύπτεται από δασώδης εκτάσεις.
Στην καταπράσινη από βελανιδιές λοιπόν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μόλις 1 χιλιόμετρο από την Αρναία, συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη και Chef του εστιατορίου «Μπακατσιάνος» Δημήτρη Πολύζο.
Ο ίδιος μετά από μια μακρόχρονη περιήγηση και ειδικές σπουδές σε Ανώτερες Σχολές των Βρυξελών επέστρεψε στον τόπο του, αναμιγνύοντας με ταλέντο την ευρωπαϊκή γνώση και εμπειρία του, με τα αγνά υλικά της περιοχής, αναζωογονώντας έτσι τις παραδοσιακές συνταγές της Χαλκιδικής αλλά και γενικότερα της Μακεδονίας. 



Στις φωτογραφίες παίρνετε μία γεύση από το πανέμορφο πραγματικά τοπίο και φυσικά τον Δημήτρη με τον Βασίλη και τον Chef Ηλία Αντωνιάδη.
Ακολουθουν πολύ ωραίες συνταγές, όλες εμπνευσμένες και εκτελέσιμες από τα χέρια του Δημήτρη και φυσικά από ντόπια παραδοσιακά και φρέσκα υλικά.
Οι γεύσεις της ορεινής Χαλκιδικής ξεδιπλώνονται μπροστά σας...













Το εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρναία της Χαλκιδικής φημίζεται για τα εδέσματα του. Εμείς εδώ θα δούμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό που σερβίρεται εκεί.
Τα υλικά μας!
Τηγανιά Πορτσίνι (Βασιλικάρια)
Φρέσκο Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Ρίγανη φρέσκια
Φέτα παραδοσιακή
Μανιτάρια Πορτσίνι
Πρόκειται για μια παραδοσιακή τηγανιά, η οποία δεν περιέχει πολλά υλικά. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ο στόχος της συνταγής αυτής.... Δείτε όλη την συνταγη στο http://www.metinkouzina.gr/…/orek…/item/167-tigania-portsini


Ο Δημήτρης Πολύζος, Chef στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρναία της Χαλκιδικής, μας παρουσίασε μια διαφορετική πρόταση για το στιφάδο με αγριογούρουνο.
Τα υλικά μας:
Αγριογούρουνο (5-6 κομμάτια μαριναρισμένα)
Κρεμμυδάκια μικρά(baby)
Ελαιόλαδο
Μπαχάρι
Δυο σκελίδες σκόρδο
Χοντρό πιπέρι
Ξύλο κανέλας
Ντοματοπολτός
2 Φύλα δάφνης
Μέλι σουσουρίσιο
1 τούλι (για τα μπαχαρικά)
Καταρχήν από ότι μας είπε ο Δημήτρης, το μέλι το οποίο θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι το σουσουρίσιο. Η Σούσουρα είναι ένα μικρό πουρνάρι που βγαίνει τον Οκτώβρη, από το οποίο η μέλισσά παίρνει την γύρη για να φτιάξει το μέλι. Το οποίο μέλι βεβαίως είναι από τα καλυτέρα και γευστικότερα που υπάρχουν. Δείτε όλη την συνταγή:http://www.metinkouzina.gr/…/kreatika/item/168-agriogouroun…


Πορτοκαλόπιτα που μας παρουσίασε στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος» στην Αρνάια ο chef Δημήτρης Πολύζος.
Δείτε όλη την συνταγή στο http://www.metinkouzina.gr/index.p…/…/item/169-portokalopita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου