ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Οι ιταλικές ομάδες...πληρώνουν την Πάρμα για να αγωνισθεί

Στην ανάγνωση της είδησης, ότι οι δεκαεννέα σύλλογοι που πλαισιώνουν την Πάρμα, στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, θα καλύψουν τα λειτουργικά της έξοδα ως το τέλος της σεζόν, το μυαλό μας πήγε απευθείας στα δικά μας.
 Στη Νίκη Βόλου, εν προκειμένω.
Αναρωτήθηκε κανείς πόσο δύσκολο θα ήταν να είχε γίνει κάτι τέτοιο και στο πρωτάθλημά μας, προκειμένου ο σύλλογος της Μαγνησίας να μην αποχωρήσει και να μη χάνει κάθε παιχνίδι του με 3-0;

Προκειμένου ο Πανθρακικός και η ΑΕΛ Καλλονής, οι ομάδες που είχαν ηττηθεί από τη Νίκη Βόλου ως την αποχώρηση αυτής από τη Super League, αλλά και η Κέρκυρα, που είχε φέρει 0-0 απέναντί της, να μην αισθάνονται... ηλίθιοι που έχασαν βαθμούς σε αυτά τα ματς, όταν θα μπορούσαν να είχαν μετρήσει «εξάποντα» κέρδους, άνευ κόπου, όπως άλλες ανταγωνίστριές τους;

 Χθες, στα γραφεία της ιταλικής Λίγκας, οι εκπρόσωποι των δεκαεννέα συλλόγων της Serie A συμφώνησαν να μοιραστούν τα έξοδα για τα περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η Πάρμα, ώστε να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της (έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, διαιτητών, προσωπικού κ.λπ.) και να δώσει κανονικά, στους αγωνιστικούς χώρους, όλα τα παιχνίδια που της έχουν απομείνει στην τρέχουσα σεζόν. 

Είναι κίνηση που ασφαλώς και δεν δίνει λύση στο γενικότερο, μεγάλο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης των «τζαλομπλού», αλλά που προστατεύει την αξιοπιστία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο,τι κι αν γίνει σε αυτό, ό,τι και αν κατορθώσουν οι απλήρωτοι και γεμάτοι αβεβαιότητα για το μέλλον τους ποδοσφαιριστές της Πάρμα, τα παιχνίδια τους θα τα δώσουν, εκτός αν αποφασίσουν μόνοι τους, πλέον, να αρνηθούν τη βοήθεια, επικαλούμενοι το μερικό της λύσης. 

Η Λίγκα αποφάσισε, επίσης, να διαθέσει στην επιτροπή ειδικής οικονομικής διαχείρισης, που αναμένεται να αναλάβει την Πάρμα από τις 19 του μήνα, όταν και αναμένεται δικαστικά να χρεοκοπήσει, όλα τα έσοδα που θα έχει από τα πρόστιμα που επιβάλλονται, κατά τη διάρκεια της σεζόν, στους συλλόγους της.

http://athlitikotetradio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου