ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

"Η ΒΑνατολική Χαλκιδική ήταν, είναι και θα είναι υπέρ των Μεταλλείων"

Απεργία και συμβολικό αποκλεισμό δρόμων στο Γομάτι και το Στρατώνι πραγματοποίησαν  
την Τετάρτη 4/3 οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην επένδυση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.


Όπως ανακοίνωσαν οι πρόεδροι των σωματείων στα μεταλλεία Κασσάνδρας, οι μεταλλωρύχοι αντιδρούν στην εχθρότητα που δείχνει η Κυβέρνηση στη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στη Β. Ελλάδα αυτή τη στιγμή.
 Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έχει κλείσει από πλευράς δικαστηρίων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλες τις ενστάσεις που αφορούσαν την πραγματοποιούμενη επένδυση.

Στην ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων αναφέρεται χαρακτηριστικά πως καλούν την κυβέρνηση «να μας ακούσει σοβαρά και το Ελληνικό Δημόσιο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Πιστεύουμε στα μεταλλεία Κασσάνδρας, στα χωριά μας και σε εμάς και τα παιδιά μας». Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας επισημαίνουν πως δεν θα επιτρέψουν «παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων» και ότι «ο αγώνας μας τώρα δυναμώνει». Στην επένδυση απασχολούνται περίπου 2.000 εργαζόμενοι.
Για το 2015 προγραμματίστηκαν από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός επενδύσεις ύψους 316 εκ. ευρώ και οι άμεσες θέσεις εργασίας αναμένεται να φτάσουν τις 4,500 περίπου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου