ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΣΟΚ: Μπλεγμένος με ναρκωτικά ο Μέσι!

Σάλο έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής
εφημερίδας «El Mundo», που αποκαλύπτει ότι τα φιλανθρωπικά παιχνίδια του Αργεντινού γίνονταν για να ξεπλένουν χρήματα Μεξικανοί έμποροι ναρκωτικών!


Θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη βιτρίνα; Ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μαζί του μερικοί από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αθλήματος και ένας φιλανθρωπικός σκοπός. Τίποτα, όμως, δεν είναι αγγελικά πλασμένο σε αυτόν τον κόσμο, πολύ περισσότερο σε αυτόν του ποδοσφαίρου. Πρώην μέλος πολύ γνωστού καρτέλ του Μεξικού, που θεωρείται προστατευόμενος μάρτυρας και βρίσκεται σε φυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές ότι ο μοναδικός λόγος διεξαγωγής των φιλικών φιλανθρωπικών αγώνων του Λιονέλ Μέσι και άλλων αστέρων της Μπαρτσελόνα ήταν να συμβάλλουν στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος.
Ο άνδρας που έκανε τις αποκαλύψεις είναι πρώην μέλος του καρτέλ «Los Valencia» και δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την αστυνομία και τους δικαστές, να δώσει και άλλα στοιχεία, με αντάλλαγμα φυσικά να διευκολύνει την δική του θέση. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ερευνούν τα παιχνίδια του Μέσι και των φίλων του, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής το 2012 και το 2013, ενώ δεν αποκλείεται στις έρευνες να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των ισπανικών αρχών.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας, τα καρτέλ διακινούσαν τα χρήματα τα οποία προέρχονταν από εμπόριο ναρκωτικών κυρίως μέσα της αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες, ενώ δεν διευκρινίζεται αν απευθύνονταν απευθείας στο «Ίδρυμα Λιονέλ Μέσι», που αναλάμβανε την διοργάνωση των φιλικών, και μόλις ενημερώθηκε για τις αποκαλύψεις, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Αυτά συνέβησαν πριν από αρκετά χρόνια» ανέφερε μόνο εκπρόσωπος του ιδρύματος.
Το φημισμένο καρτέλ των Βαλένσια έχει έδρα την πόλη Μιτσοακάν του Μεξικού, δημιουργήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες από τον Χοσέ Βαλένσια, ο οποίος αρχικά διακινούσε μαριχουάνα και με το πέρασμα των χρόνων εξάπλωσε την δράση του σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική.
Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου