ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

"Απίστευτη προπαγάνδα "antigold" κατά των μεταλλωρύχων"

Δεν έχουν τον Θεό τους!

"Πυροβολισμοί έξω από σπίτι ιερέα στις Σκουριές"

Δείτε την προπαγάνδα εδώ:



Και χθες η "antigold" κομπανία έψαχνε έναν παπά για να «θάψει» καμιά 15αριά μεταλλωρύχους...

Και πάλι όμως, το βρώμικο ψέμα και η φτηνή προπαγάνδα τους βρήκε τοίχο στην αλήθεια και η άσεμνη τελετή τους έλαβε τέλος μέχρι το επόμενο παπατζηλίκι που θα σκαρφιστούν.

Αυτή είναι η αλήθεια:

Χθες το βράδυ 15 εργαζόμενοι στα μεταλλεία συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του πάτερ Ευστράτιου, ιερέα της Στρατονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι στο κήρυγμα του ζήτησε να σταματήσουν να γράφονται συνθήματα κατά του παραιτηθέντος δημάρχου Μίχου μέσα στο χωριό. 

Αυτό όμως που ενόχλησε τους μεταλλωρύχους είναι ότι δεν έκανε καμία παράλληλη αναφορά (ενώ θα μπορούσε) στο γεγονός ότι δεκάδες οικογένειες του χωριού έχουν εισέλθει στον κόσμο της απόγνωσης και της αγανάκτησης, επειδή εδώ και ένα μήνα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα αντιμετωπίζοντας το φάσμα  απώλειας της εργασία τους.



Το πιο "ακραίο" που έκαναν οι μεταλλωρύχοι ήταν να χειροκροτήσουν ειρωνικά τον Πάτερ Ευστράτιο, όταν αυτός βγήκε έξω από το σπίτι του για να τους κάνει συστάσεις για ενότητα και ομόνοια, που όλοι οι λογικοί άνθρωποι θέλουν την επικράτηση τους, αλλά λησμόνησε και πάλι ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που απειλούνται άμεσα από τον εφιάλτη της ανεργίας και στο λόγο του δεν υπήρχε και πάλι καμία αναφορά για να τους ηρεμήσει.

Γι' αυτά τα γεγονότα η antigold προπαγάνδα επινόησε ότι ξέρει και τη συμφέρει: πυροβολισμούς και πετροβολισμούς με επικεφαλής τον πρόεδρο των εργαζομένων επιφανείας Γιώργο Χατζή, τον ταξίαρχο Χαλκιδικής Αριστοτέλη Μανωλά να πηγαίνει αυτοπροσώπως στο σπίτι του παπά, καταγγελίες της Ιγγλέζη και του Ζουμπά στην αστυνομία και … και…. και…

Το πιο σπαραξικάρδιο απ’ όλα ήταν η αναφορά του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»: «και όλα αυτά επειδή τόλμησε να μιλήσει στη Στρατονίκη για ομόνοια».

Αλήθεια ποιος επικαλείται την ομόνοια; Ο βασικός υπονομευτής της; Ποιους έπιασε η ιερή ψυχοπόνεση; Αυτούς που Κυριακή των Βαΐων του 2013 διέκοπταν συνεχώς τη θεία λειτουργία στην Ιερισσό και στην οποία χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος εκβιάζοντας τον να πάρει θέση υπέρ του «κινήματος» κατά των εξορύξεων και στη συνέχεια του έστησαν μπλόκο μέσα στην Ιερισσό για τον ίδιο λόγο;

Είπαμε καλές οι θεό… τρελες κωμωδίες τους αλλά μη χάνουμε και το μέτρο. Οι εργαζόμενοι εδώ και 1 μήνα σ’ αυτή την κατάσταση που βρίσκονται και δεν έχουν πειράξει κανένα εντός και εκτός Χαλκιδικής. 

Το μόνο που κάνουν είναι να διαμαρτύρονται ειρηνικά. Και μιλάνε αυτοί που δίδαξαν ότι η άσκηση τυφλής βίας σε άμεσο χρόνο είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για την επίτευξη του όποιου στόχου τους; 

Ποιοι κουνάνε το δάχτυλο; Αυτοί έκαψαν και ρήμαξαν περιουσίες και δεν έχουν ζητήσει μια συγνώμη για τη μακριά λίστα των ανομημάτων τους;

Ε, ήμαρτον…


Να τους υπενθυμίσουμε....


Ο Δήμος "Αριστοτέλη" ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου