ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στέλιος Βαλιάνος:"Ο δρόμος της Ευθύνης"


Αν μας έχει απογοητεύσει η κορυφή (είναι επικίνδυνο να πούμε οτι όλοι είναι ίδιοι) και η βάση πάντως δεν είναι στα καλύτερα της. Μας λείπει η συλλογική συνειδητότητα και η ωριμότητα να ζητήσουμε τα σωστά πράγματα από αυτούς που επιλέγουμε ......

Ας κάνουμε την ενδοσκόπηση μας και ας αποφασίσουμε ψύχραιμα που θέλουμε να πάει το πράγμα. Θέλουμε να κάνουμε τους επαναστάτες , ζητώντας αίμα ή τους εργάτες που θα δουλέψουν για μια καλύτερη μέρα στο εγγύς μέλλον. Εγώ προτείνω πρακτικά πράγματα. Κι άλλοι έχουν μνημόνια και βγαίνουν. Ας τελειώνουμε λοιπόν κι εμείς. 

Ας μην το κάνουμε πιο δύσκολο από ότι είναι με τις παλινωδίες μας. Ας κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο (αυτό απαιτεί συγκροτημένους πολιτικούς στην Κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουμε) και ας μπούμε στην άλλη τροχιά. Ο Δεκέμβρης του 2014 είχε δείξει τα δείγματα του. Η κορυφαίοι ας δείξουν το δρόμο. 

Την αισιοδοξία που χρειάζεται ο πληθυσμός μας δεν θα τη δώσουν οι δήθεν δηλώσεις "στήριξης" των φτωχών και το κυνήγι των πλουσίων (μαγισσών) , αλλά η αποφασιστικότητα για δουλειά. Το δρόμο θα δείξει η εφαρμογή μιας στιβαρής πολιτικής που τελικά ,μεσοπρόθεσμα, θα απευθύνεται σε όλους.Όλα ΤΩΡΑ δεν μπορούν να διορθωθούν.  Τον λόγο έχουν όσοι πιάνουν τα μηνύματα και τις ανάγκες της εποχής. 

Το πρόσταγμα πρέπει να έχει αυτός που μπορεί να συνεγείρει προς τη δημιουργία και όχι την άρνηση. Η άλλη επιλογή είναι η παρατεταμένη σήψη που οδηγεί στο θάνατο, επειδή όμως το θλιβερό αποτέλεσμα αργεί, οταν μιλάμε για Κράτη και Λαούς , θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό η επιλογή αυτή. Η ευθύνη των κρατούντων να μην υποδείξουν (με τις πράξεις τους) στο λαό το δρόμο του απέραντου χάους , ως τελευταίο καταφύγιο, είναι μεγάλη. 

Τη ίδια στιγμή μάλιστα που η κρίση του κάθε πολίτη δοκιμάζεται από την υπερπληροφόρηση ,  και η ατομική του ευθύνη μεγιστοποιείται. Αυτός κρατάει τη σφαίρα. Ας τη ρίξει στη σωστή κατεύθυνση. Οι επιλογές έχουν απλωθεί μπροστά του. Άλλος δρόμος από το δύσβατο δρόμο της Ευθύνης δεν υπάρχει.
 
Στυλιανός Θ. Βαλιάνος
Δικηγόρος-Αντιπροεδρος ΠΣ ΠΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου