ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Χειροτονία Διακόνου από τον Ιερισσού Θεόκλητο (ΦΩΤΟ)

marathousa 39Μαραθούσα | Χρήστος Καναρόπουλος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαραθούσης Χαλκιδικής τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων καθώς και ευσεβών πιστών που πλήρωσαν τον ως άνω Ιερό Ναό.
Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την εις Διάκονον χειροτονία του δευτεροετούς φοιτητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Κυριάκου, ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

Ο νεοχειροτονηθείς, βαθειά συγκινημένος από το φοβερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τον πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αλευρά, σεβάσμιο κληρικό και πνευματικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, από όπου ο π. Γεώργιος κατάγεται, τον Γενικό Αρχ. Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά και τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, στον οποίο απευθύνθηκε στο λόγο του ως εξής:
"Σεβασμιώτατε, θα ήθελα ενώπιον πάντων να σας ευχαριστήσω για την αγάπη την οποία με περιεβάλετε από την πρώτη στιγμή που με γνωρίσατε και με στηρίξατε με κάθε τρόπο αποδεικνύοντας ότι ο Επίσκοπος μπορεί να είναι και πατέρας. Ομολογώντας την αναξιότητα μου αλλά και την προθυμία μου να πράξω όσα βούλεται ο Θεός και ο Επίσκοπος μου. Εύχεσθε και προσεύχεσθε η διακονία μου να είναι θεάρεστος προς όφελος πάντων αλλά και τη δικής μου ψυχής".
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος απηύθυνε με πατρικές νουθεσίες στον νέο Διάκονο π. Γεώργιο λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ακούσαμε με προσοχή όσα από την καρδιά σου εξήλθαν σήμερα, την ημέρα αυτή τη μεγάλη και φοβερή, που ο Κύριος σε καλεί μέσα στην Εκκλησία για να σε καταστήσει σκεύος εκλογής Του, για να σε καταστήσει ένα Αγιοπότηρο μέσα στο οποίο από τούδε και στο εξής θα φυλάσσεται και θα κατοικεί ο Θείος Μαργαρίτης Χριστός. 
Από την καρδιά μας σου ευχόμαστε να είσαι ένα καθαρό Αγιοπότηρο, που μέσα του δεν θα ντρέπεται ο Θεός να κατοικεί αλλά θα ευαρεστείτε να κατοικεί σ' αυτό" και υπογράμμισε το μεγαλείο της ιερωσύνης που είναι εξουσία δοσμένη από τον Θεό και εμφυσήθηκε από τον Χριστό στους δώδεκα Αποστόλους, άρα η καταγωγή της είναι καθαρά Θεία. Διευκρίνισε όμως ότι ποτέ ο κληρικός δεν γίνεται αξιωματούχος, που του χρωστούν οι άλλοι τιμές και δόξες και υποταγή. Δεν είναι Δεσπότης, δεν είναι αφέντης ο ιερεύς. Δεν μπορεί να γίνει εξουσιαστής. Είναι ο πατέρας και ο αδερφός, ο διδάσκαλος και ο ποιμένας, και όπως λέγει ο Ιερός Χρυστόστομος είναι ένας κοινός πατέρας ολάκερης της οικουμένης ο ιερεύς, για τούτο αξίζει αυτός να μεριμνά για όλους, όπως ο Θεός τον οποίο διακονεί.
Κλείνοντας ο Σεβ. κ. Θεόκλητος του υπενθύμισε ότι το τιμημένο ράσο, με το οποίο περιβάλλεται ο κληρικός σε ολάκερη τη ζωή του, συμβολίζει τον "τάφο" μέσα στον οποίο θάβεται ο "κόσμος" με την έννοια της αμαρτίας και το ακόλουθο του κοσμικό φρόνημα. Και επί λέξη είπε: "Αν, παιδί μου, δεν θάψεις το θέλημα σου, τον κόσμο, το κοσμικό φρόνημα και την αμαρτία μέσα σ' αυτόν τον τάφο και δεν πεις ό,τι και ο Παύλος "ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός" τότε ούτε τον Θεό θα διακονείς και θα φοβάσαι, ούτε και τον Λαό του Θεού θα ντρέπεσαι.
Την χειροτονία του πατρός Γεωργίου ετίμησαν με την παρουσία τους συμπατριώτες του από την Αργολίδα, φίλοι και συγγενείς από την Πορταριά Χαλκιδικής και σύμπας ο Λαός της Μαραθούσης. Επικεφαλής ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Δημήτριος Κοντογιώργης, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Μαραθούσης κ, Αλέξανδρος Βογιατζής, ο εκ Μαραθούσης καταγόμενος διοικητής του Α.Τ. Αρναίας κ. Γεώργιος Χαιδευτός και ο ελλογιμώτατος καθηγητής της Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης ακολουθούμενος από πολλούς συμφοιτητές του νεοχειροτονηθέντος. Τα ψαλτήρια του Ναού ετίμησαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αρναίας κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης με τη χορωδία του και ο καθηγητής κ. Αριστοφάνης Ζαμπακίδης.
Με πρωτοβουλία του νυν πνευματικού του πατρός Γεωργίου, εφημερίου της Μαραθούσης π. Δημητρίου Κατσιρμά, παρετέθη μετά το πέρας της Ακολουθίας πλουσία τράπεζα προς τιμήν του νέου Διακόνου στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

http://www.romfea.gr/

marathousa 1

marathousa 2

marathousa 3

marathousa 4

marathousa 5

marathousa 6

marathousa 7

marathousa 8

marathousa 9

marathousa 10

marathousa 11

marathousa 12

marathousa 13

marathousa 14

marathousa 15

marathousa 16

marathousa 17

marathousa 18

marathousa 19

marathousa 20

marathousa 21

marathousa 22

marathousa 23

marathousa 24

marathousa 25

marathousa 26

marathousa 27

marathousa 28

marathousa 29

marathousa 30

marathousa 31

marathousa 32

marathousa 33

marathousa 34

marathousa 35

marathousa 36

marathousa 37

marathousa 38

marathousa 40

marathousa 41

marathousa 42

marathousa 43

marathousa 44

marathousa 45


marathousa 46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου