ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτο!«Δεν είχαν να φάνε οι παίκτες του Εργοτέλη, κοιμόντουσαν σε καναπέδες»!

Αθανασίου: «Δεν είχαν να φάνε οι παίκτες του Εργοτέλη, κοιμόντουσαν σε καναπέδες»!Δραματικές στιγμές ζουν οι παίκτες του Εργοτέλη εδώ και μήνες, με την οριστική... ταφόπλακα να μπαίνει τελικά χθες. Ένα τέλος που έμοιαζε με το σκηνικό εντός προαναγγελθέντος «θανάτου», ο οποίος κι επέφερε τη διάλυση του ιστορικού συλλόγου του Ηρακλείου. Όσο για την κατάσταση που βίωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδες; Η περιγραφή ενός εκ των αρχηγών, του Γρηγόρη Αθανασίου στο SDNA είναι συγκλονιστική!


Παίκτες που έκλαιγαν όταν τους ανακοινωνόταν το οριστικό τέλος κι όλα αυτά ενώ προηγουμένως ζούσαν καταστάσεις απόλυτης εξαθλίωσης. Να μην έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά, να ντρέπονται να πάνε σπίτια τους, γνωρίζοντας ότι θα τους περίμενε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για να πληρώσουν το νοίκι τους! Βιώματα που κανείς δεν θα τα ευχόταν ούτε στον χειρότερο εχθρό του...

«Ορισμένοι παίκτες λύγισαν κι έβαλαν τα κλάματα»

«Μέχρι τελευταία στιγμή περιμέναμε κάτι θετικό. Ήταν σαν να μη θέλαμε να το πιστέψουμε. Οι άνθρωποι της διοίκησης ήρθαν σε μας, στους αρχηγούς για να ανακοινώσουν ότι η ομάδα διαλύεται και μετά εμείς το μεταφέραμε στα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ορισμένοι δεν άντεξαν, λύγισαν και τους πήραν τα κλάματα. Εύχομαι πραγματικά κανείς να μην το βιώσει ποτέ. Το ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα, αλλά είχαμε θετική σκέψη και ελπίζαμε ότι κάτι θα γινόταν στο τέλος...», ήταν τα πρώτα λόγια του έμπειρου πορτιέρο. 

«Οι παίκτες ντρέπονταν, ζούσαν με δανεικά»

Όσο για τη συνέχεια; Όπως τονίζει ο ίδιος, δεν έχει βγει τίποτα μέχρι στιγμής προς τα έξω, σε σχέση με όσα συνέβαιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. 
«Να ξέρετε ότι δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω. Μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι οι παίκτες έβαζαν πλάτη. Πέρασαν όμως φοβερά δύσκολες στιγμές. Τι να σας πω τώρα. Κοιμόντουσαν σε καναπέδες. Ζούσαν με δανεικά. Δεν είχαν χρήματα ούτε για το σούπερ μάρκετ. Ειδικά οι μικρότεροι, αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ντρέπονταν, υπήρχαν απλήρωτα ενοίκια, μία κατάσταση δραματική. Οι παλαιότεροι βοηθούσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά δεν γινόταν να συνεχιστεί. Προσωπικά έχω πληρωθεί μόλις ένα μισθό, φυσικά χωρίς κανένα νοίκι. Έχει δώσει βέβαια σημαντική βοήθεια και ο ΠΣΑΠ και παίρνω την ευκαιρία για να τον ευχαριστήσω δημόσια. Τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να περάσουν με αξιοπρέπεια τις μέρες τα παιδιά αν δεν υπήρχε η στήριξη από τον σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών». 

«Πηγαίναμε στο γήπεδο και δεν ξέραμε αν παίξουμε»

«Πέρα ωστόσο από τα βιοποριστικά προβλήματα, φτάναμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να μη γνωρίζουμε καν αν θα παίξουμε. Γινόταν τεράστια προσπάθεια ακόμα και για να πληρωθούν οι διαιτητές ή να κάνουμε τα ταξίδια μας. Υπήρχαν ωστόσο άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν την ομάδα κι έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθια ως αυτή τη στιγμή. Οι παίκτες είναι ήρωες που άντεξαν μέχρι τώρα. Ακούγαμε για ένα οικόπεδο που θα πουληθεί σε μία γερμανική εταιρία, ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ψέματα και τι αλήθεια. Θέλω ωστόσο να τονίσω ότι στα αποδυτήρια δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα σε κανένα σημείο της χρονιάς. Ήμασταν πάντα μία οικογένεια». 

«Από το καλοκαίρι έπρεπε να πάει στη Γ' ο Εργοτέλης»

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει τη χρονιά ο Εργοτέλης. Από το καλοκαίρι, αφού δεν υπήρχαν εγγυημένα εισοδήματα, έπρεπε να αποχωρήσει και να πάει στη Γ' Εθνική για να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία. Ολον αυτόν τον καιρό ακούγαμε μόνο λόγια. Όταν ήρθα να μιλήσω μου έλεγαν “θα πάρουμε λεφτά από εδώ, θα πάρουμε από εκεί...”, εννοείται ότι νιώθω προδομένος». 

«Μας είχαν για στημένους, αλλά...»

Ενώ για όλες τις «κακές γλώσσες» και τις φήμες περί ακούγονταν για την... καθαρότητα των παιχνιδιών του Εργοτέλη...
«Μας είχαν για στημένους, αλλά αν όντως ήμασταν δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Ειδικά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ανατρέψαμε όλα τα προγνωστικά, το είδατε. Δεν αφήσαμε ωστόσο να μας επηρεάσουν όσα γράφονταν». 
Όσο για το δικό του μέλλον: «Είμαι ήδη στο ψάξιμο, αλλά το γνωρίζετε κι εσείς ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Βρίσκομαι βέβαια σε επαφές με κάποιες ομάδες, υπάρχουν συζητήσεις με μία από τη Β' και μία από τη Γ' Εθνική».  

http://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου