ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η Αλβανία ξέχασε το πλοίο Vlora και το μεταναστευτικό κύμα; Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα δήλωσε ότι..έκλεισαν τα σύνορα!



Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι… «η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες».


«Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες ούτε την δυνατότητα και ούτε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσει τον κόσμο, ενώ άλλοι κλείνουν τα σύνορά τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο Εντι Ράμα.

Ας πάμε λίγο πίσω. 7 Αυγούστου 1991. Ένα πλοίο γεμάτο από Αλβανούς εμφανίζεται στον ορίζοντα της νότιας Ιταλίας. Στο πλοίο «Vlora» βρίσκονται περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι, που την προηγούμενη ημέρα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τα πυρά των συμπατριωτών τους.

Η απόγνωση των ανθρώπων φαίνεται όχι μόνο από την απίστευτη προσπάθεια να στιβαχτούν σε ένα καλύτερο αύριο με κίνδυνο την ζωή τους, αλλά και με τον τρόπο που αυτό το πλοίο ξεκίνησε από την Αλβανία. «Το πλοίο Vlora είχε δέσει στο λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία για να ξεφορτώσει 10.000 τόνους ζάχαρη από την Κούβα όταν άρχισαν να ανεβαίνουν απελπισμένοι άνθρωποι. Κατόπιν εξανάγκασαν τον καπετάνιο να τους πάει στην Ιταλία και δεν δίστασαν ούτε στα πυρα της αλβανικής αστυνομίας που προσπαθούσε να τους εκφοβίσει».



Από την περιπέτεια του Vlora έχασαν την ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι είτε από κακουχίες, είτε από ατυχήματα, είτε από την αστυνομική βία. Μόλις το πλοίο έδεσε, οι αρχές συγκέντρωσαν και οδήγησαν τους παράνομους Αλβανούς μετανάστες σε ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μπάρι. Λίγες ημέρες αργότερα τους έστειλαν πίσω στην Αλβανία. Ένας μικρός αριθμός μόνο κατάφερε να ξεφύγει.
26 Φεβρουαρίου 2016. Δήλωση Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα: «η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες». Ο Έντι Ράμα διέψευσε την δήλωση της υπουργού Γκλάιντα Γκιόσα η οποία δήλωσε ότι η Αλβανία είναι σε ετοιμότητα να ανοίξει τα σύνορα και να υποδεχτεί τους πρόσφυγες σε συνεργασία με τους γείτονες.

Ένας ατέρμονος τρόπος συμπεριφοράς με μόνο οδηγό το συμφέρον που μηδενίζει την ανθρώπινη υπόσταση και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα αυτά μπροστά στα μάτια μας.. Ξεχάσατε "κύριε Ράμα";
Α! άσχετο αλλά έτσι για να ξέρουμε μέχρι που πάει η απάθεια και τι φοράμε..
Μια από τις φωτογραφίες εκείνης της τραγωδίας έγινε διαφήμιση για την Beneτt0n. Τόσο απλά!



http://www.theworld.gr/

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέχασαν μόνο αυτό. Ξέχασαν και πολλά άλλα πράγματα...
    http://www.liberal.gr/forum/diafora_themata/2016/Pou_pane_oloi_autoi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή