ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Επεισοδιακό φινάλε-παρωδία στο ΟΑΚΑ: Νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη και 2-0 στους μικρούς τελικούς


Σε μία αναμέτρηση με επεισοδιακό φινάλε που κατέληξε σε παρωδία, καθώς συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ΟΑΚΑ, ο Άρης που ολοκλήρωσε τον αγώνα με δύο παίκτες ηττήθηκε με 89-84 από την ΑΕΚ που τελείωσε με τρεις!
 Η Ένωση έκανε έτσι το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών και πλέον χρειάζεται άλλη μία νίκη για την κατάκτηση της 3η θέσης. Επόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων την Τετάρτη (25/5 - 19:00) στο "Nick Galis Hall". 
Το ματς βέβαια σημαδεύτηκε από τα απίστευτα γεγονότα στο φινάλε που αποτέλεσαν διακωμώδιση του μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, 14.1'' πριν τη λήξη με το σκορ 86-81 υπέρ της ΑΕΚ, ο Ντόμινικ Ουότερς έκανε λάθος και ο Νώντας Παπαντωνίου τον πλησίασε και κάτι του είπε. Ο Αμερικανός του Άρη αντέδρασε και μπήκε στη μέση ο Ντούσαν Σάκοτα για να συνεχιστεί εκ νέου η «κοκορομαχία», με τους πάγκους των δύο ομάδων να μπαίνουν στο παρκέ για να σταματήσουν την ένταση.
Βέβαια, αυτό απαγορεύεται βάσει κανονισμού και οι τρεις διαιτητές είδαν το instant replay, αποφασίζοντας την αποβολή των Ντούσαν Σάκοτα και Νώντα Παπαντωνίου (από την ΑΕΚ) και των Ντόμινικ Ουότερς και Οκάρο Ουάιτ (από τον Άρη), πριν συμβεί το ίδιο με τους... πάγκους. Λόγω του γεγονότος ότι άπαντες από τους πάγκους μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποβλήθηκαν επίσης όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Ο αγώνας συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να παίζουν τρεις εναντίον τριών, μέχρι που ο Άρης έμεινε με δύο παίκτες (Μούρτος-Κοέν), καθώς αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Θοδωρής Ζάρας, κι ενώ το αποτέλεσμα δεν είχε κριθεί οριστικά. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 89-84 και να κάνει το 2-0 στη σειρά των μικρών τελικών απέναντι στον Άρη.
Αποβολή ΜακΝιλ και... ημίφως!
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, από το πρώτο ημίχρονο, είχε αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές ο Τζερέλ ΜακΝιλ, ο οποίος μετά την απόφαση του Γκόντα για αποβολή του επιτέθηκε στον διαιτητή! Επίσης, ένα άλλο γεγονός που μετέτρεψε τον αγώνα σε παρωδία ήταν το ότι υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω προβλήματος στο φωτισμό του γηπέδου. Τελικά οι δύο ομάδες συνένεσαν στο να συνεχιστεί το παιχνίδι, με συνέπεια να παίξουν για λίγα λεπτά σε... ημίφως, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Έγινε και... αγώνας
Πέρα από όλα τα παραπάνω, στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε και παιχνίδι, με την ΑΕΚ να μπαίνει αποφασιστικά (11-0) παρά τις απουσίες και να παίρνει νωρίς προβάδισμα ασφαλείας, "χτίζοντας" διαφορά 10 πόντων από την πρώτη περίοδο (24-14). Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με την Ένωση να κυριαρχεί απόλυτα στο παρκέ και να αυξάνει τη διαφορά της (48-35 στο ημίχρονο). Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με -16, όμως με τον Ζάρα να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα. Η ομάδα του Πρίφτη ισοφάρισε σε 75-75 όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και στη συνέχεια όλα κρίθηκαν με τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα στα τελευταία δευτερόλεπτα.
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 48-35, 58-51, 89-84.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 6 (2), Σάκοτα 22 (4), Χέρστον 13 (1), Μπράουν 12 (3), Μαυροειδής 8, Μιλόσεβιτς 7 (1), Κάρτερ 12 (1), Σαρικόπουλος 2, Μωραΐτης, Μάικλ 7.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 20, Ουότερς 15 (2), Κοέν 5 (1), Μούρτος 12 (1), ΜακΝιλ 6, Ξανθόπουλος 1, Δήμας, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Ζάρας 22 (5), Σίμτσακ 3.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου