ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

"Η Ελλάδα ενημέρωσε την Αίγυπτο για την εξαφάνιση της πτήσης της Egypt Air από τα ραντάρ"

aeroskafos egypt

Οι Έλληνες ελεγκτές καλούσαν τον πιλότο και αυτός δεν απαντούσε,
 προτού βγει από το ελληνικό FIR.


H Ελλάδα ενημέρωσε την Αίγυπτο για την απώλεια του αεροσκάφους της Egypt Air, τα ξημερώματα, λίγο μετά την είσοδό του στο FIR της Αιγύπτου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Ελληνικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, υπήρξε επικοινωνία με τον πιλότο του Airbus πάνω από την Κέα στις 3 τα ξημερώματα και όλα έβαιναν καλώς. 

Όμως, περίπου 20 λεπτά αργότερα, όταν το αεροπλάνο έβγαινε από το FIR της Αθήνας, ο πιλότος δεν απάντησε στην κλήση του πύργου ελέγχου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης επικοινωνίας που πρέπει να γίνεται μέσω των ελεγκτών και του αεροπλάνου, όταν γίνεται μετάπτωση της συχνότητας από το ελληνικό στο αιγυπτιακό FIR. 

Ο πύργος ελέγχου της Αθήνας συνέχιζε να βλέπει το Airbus 320 στο ραντάρ, το οποίο χάθηκε όμως 7 μίλια μετά την είσοδό του στο FIR της Αιγύπτου, νότια της θέσης Κούμπι. Η Αθήνα ρώτησε το στρατιωτικό ραντάρ αν είχε κάποια ένδειξη και πήρε αρνητική απάντηση. Αμέσως, ενημερώθηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης και η Αίγυπτος. 

Από ελληνικής πλευράς κινητοποιήθηκε ένα C130, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ένα ελικόπτερο που μετέβη από τη Ρόδο στην Κάρπαθο, καθώς και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», μετά και από μαρτυρία εμπορικού πλοίου ότι είδε λάμψη 130 μίλια νοτιανατολικά της Καρπάθου. Η περιοχή είναι στα όρια των FIR Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

 Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας στο AirBus της EgyprAir. Το υπουργείο Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο, επέβαιναν 30 Αιγύπτιοι, 15 Γάλλοι, 1 Βρετανός, 1 Καναδός, 1 Βέλγος, 1 Πορτογάλος, 1 Αλγερινός, 1 Σουδανός, 1 πολίτης του Τσαντ, 2 Ιρακινοί, 1 Σαουδάραβας και 1 Κουβεϊτιανός. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου