ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

"Οι Άγγλοι προειδοποιούν για τον Μαρινάκη"

Το μεγαλύτερο περιοδικό στη Μεγάλη Βρετανία, το Private Eye προειδοποιεί το αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα διοικητικά της Νότιγχαμ Φόρεστ, με αναφορές σε εγκληματική οργάνωση, Koriopolis, τελικό με Αστέρα και Noor 1!

Όλα τα ρεπορτάζ στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα συμφωνούν στο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει τις τύχες μιας από των ιστορικότερων ομάδων στο Νησί, της Νότιγχαμ Φόρεστ. Έτσι, το μεγαλύτερο βρετανικό ειδησεογραφικό περιοδικό, με τεράστια επιρροή στον χώρο των ΜΜΕ, το Private Eye, αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του...

Με ένα ρεπορτάζ 600 περίπου λέξεων, το Private Eye επί της ουσίας... προειδοποιεί το αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό για την εμπλοκή του Μαρινάκη στη Φόρεστ, αναφέροντας ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Με αναφορές στις υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, των στημένων αγώνων του Koriopolis, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα και το «ντου» στα αποδυτήρια, αλλά και τη σχέση του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, το συγκεκριμένο θέμα σπάει τα έως τώρα... ταμπού στον αγγλικό Τύπο και για πρώτη φορά παρουσιάζει εκτενώς στο κοινό του Νησιού τα... εξωποδοσφαιρικά ζητήματα του προέδρου του Ολυμπιακού. 

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του Private Eye: «Προσοχή σε αυτόν τον Έλληνα που φέρνει δώρα. Τα τελευταία ρεπορτάζ στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς είναι κοντά στο να αγοράσει το 80% της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Ο Μαρινάκης έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής για έξι συνεχόμενα χρόνια, το φετινό μάλιστα με διαφορά-ρεκόρ 28 βαθμών. Αυτό που κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει σημειώσει, είναι ότι αυτή την εποχή ο Μαρινάκης είναι αποκλεισμένος από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ελλάδα. 

Η τιμωρία αυτή του επιβλήθηκε ως ένας από τους όρους της εγγύησης, μετά τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν την περασμένη χρονιά. Στις 173 σελίδες της αναφοράς του εισαγγελέα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηρίζεται ως ''αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης'' με στόχο να πάρει στην κατοχή του τον απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαίρου της χώρας, κατηγορούμενος παράλληλα για δωροδοκία, απάτη και απειλή. 

Παράλληλα, έχει επίσης κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να ελέγξει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όντας ηθικός αυτουργός σε έκρηξη. Σκάνδαλο στημένων αγώνων Ενώ οι έρευνες συνεχιζόντουσαν, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 200 χιλ. ευρώ με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες. Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και ακολούθως να ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης. 

Ο ίδιος ο Μαρινάκης αρνείται τα πάντα. Αυτή όμως είναι μονάχα η τελευταία περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη στην οποία ενεπλάκη τα τελευταία χρόνια. Σε μια προηγούμενη υπόθεση, ο Μαρινάκης δικάστηκε για προσπάθειά να επηρεάσει το αποτέλεσμα αγώνα, απειλώντας διαιτητή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ενός αγώνα. Παράλληλα, ενώ αρχικά απαλλάχθηκε για άλλη υπόθεση στημένων αγώνων, αυτή αναμένεται να ''ανοίξει'' και πάλι αφού ανακαλύφθηκε ότι ένας από τους τρεις δικαστές που τον απάλλαξαν, είχε σχέση με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, πρώην στενό συνεργάτη του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό». 

Περιέργως πως και καθότι δεν έχει αποδειχθεί καμία εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1 το βρετανικό περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά σε συνομιλίες και σχέσεις με τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Το SDNA δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση τα γραφόμενα του περιοδικού και δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης δεν αναπαράγει το συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου