ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

"Σύγκριση Μαραντόνα με Μέσι" (video)


Διαλύει τον Μέσι η σύγκριση με Μαραντόνα (photos+videos) | onsports.gr
Η Αργεντινή απέτυχε για μία ακόμα φορά να κατακτήσει τρόπαιο στην εποχή-Μέσι. Σύγκριση μεταξύ της «αλμπισελέστε» του αστέρα της Μπαρτσελόνα και εκείνης του «Πίπε Ντ’ Όρο», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης όλων των εποχών προειδοποίησε τις προηγούμενες μέρες τους συμπατριώτες του πως αν δεν κατακτήσουν το Κόπα Αμέρικα καλό θα είναι να μην επιστρέψουν στην Αργεντινή!
AdTech Ad
Την προειδοποίηση αυτή φαίνεται αφουγκράστηκε περισσότερο από όλους ο Λίονελ Μέσι ο οποίος μετά την ήττα στον τελικό  από τη Χιλή στα πέναλτι, δύσκολα θα επιστρέψει και πάλι με τη φανέλα της πατρίδας του.
Στα 29 του χρόνια ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει και πλέον η Αργεντινή μπαίνει σε μία νέα εποχή χωρίς τον κατά τεκμήριο ότι πιο κοντινό ποδοσφαιριστή υπήρξε στον Μαραντόνα μέχρι σήμερα.
maradona messi 006
Οι δυο τους είχαν (και έχουν) τεράστιες επιτυχίες στην καριέρα τους, ο Μέσι ίσως και να έχει περισσότερες από τον πρώην προπονητή του στην  Εθνική, ωστόσο το γεγονός ότι μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην «αλμπισελέστε» δεν μπόρεσε να κατακτήσει ούτε έναν τίτλο είτε σε Μουντιάλ, είτε σε Κόπα Αμέρικα δείχνουν ικανά να τον τοποθετούν ένα σκαλί πιο κάτω από τον «Πίπε Ντ’ Όρο». Και όχι μόνο για τους Αργεντινούς, αλλά γενικότερα για τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου που πίστεψαν ότι θα γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών.
Ας δούμε κάνουμε τώρα τη σύγκριση των δύο μεγάλων ηγετών της Αργεντινής σε τίτλους σε διεθνές επίπεδο καθώς σε συλλογικό επίπεδο ο Μέσι έχει τεράστια διαφορά.
Οι δύο «Μεσσίες» της «αλμπισελέστε» έχουν κερδίσει αμφότεροι το Παγκόσμιο Νέων, ο Μαραντόνα το 1979 και ο Μέσι το 2005. Αμφότεροι δεν κατέκτησαν ποτέ το Κόπα Αμέρικα με τον άσο της Μπάρτσα να αναδεικνύεται «loser» της κατηγορίας καθώς έχει τρεις χαμένους τελικούς στη συγκεκριμένη διοργάνωση την ώρα που ο Μαραντόνα δεν κατέβαινε καν στα νικηφόρα τουρνουά για την Αργεντινή (του 1991, 1993) παρά το γεγονός ότι ήταν κανονικά εν ενεργεία. Είχε αφήσει τον Μπατιστούτα να κάνει τη δουλειά.

Ο Μέσι δεν μπόρεσε στο περασμένο Μουντιάλ να επιστρέψει στην Αργεντινή με το τρόπαιο (ήττα με 1-0 από τη Γερμανία στον τελικό), όπως και ο Μαραντόνα άλλωστε το 1990 (πάλι ήττα από τη Γερμανία με 1-0).
Η διαφορά τους είναι όμως ότι ο «Πίπε Ντ’ Όρο» ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Δυτική Γερμανία (3-2) ενώ θα μπορούσε να είχε και άλλο ένα, το 1978 αν ο Σέζαρ Λουίς Μενότι (τότε προπονητής) δεν τον είχε αφήσει εκτός επειδή ήταν… μικρός!

Μπορεί στην καριέρα του ο Μέσι να έχει κατακτήσει άπειρους τίτλους με τη Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχει… βαρεθεί να κατακτά το Champions League (τέσσερις φορές γράφει ακόμα το κοντέρ) ωστόσο αυτός ο ένας τίτλος με την Αργεντινή είναι κάτι που θα τον στοιχειώνει για πάντα. Είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εκείνον και τον μεγάλο Μαραντόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου